Asus U Bamboo: e o jungla afara acolo

Asus U Bamboo: e o jungla afara acolo

[galleria]

Asus a lansat in România noul notebook U Bamboo, care utilizează lemnul de bambus in constructia carcasei exterioare, a touch pad-ului si a suportului pentru maini. In productia noului portabil, compania a reusit sa reduca necesarul de plastic cu 16% – 20%. Fibra si panza de bambus au fost utilizate si pentru ambalarea modelelor din seria Bamboo, cutiile acestora fiind 100% reciclabile.  Asus nu este la prima lansare de acest fel, primul model de laptop incastrat in bambus devenind disponibil si pe la noi inca din toamna lui 2008.

Bambusul este mai mult decat o materie primă regenerabila, oferind o senzatie placuta la atingere. Solid si rezistent la amprente, bambusul are o patina naturala ce se schimba in timp, pentru a conferi un stil unic fiecarui notebook, devenind la fel de aparte precum utilizatorul sau.

Or fi ele ecologice, dar nimic nu le impiedica sa fie si  puternice. Spre exemplu, modelul U53F integrează un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM si un hard disk de 500 GB, fiind echipat cu Windows 7  Ultimate. Asus U53F Bamboo performeaza si la capitolul multimedia, fiind dotat cu un cititor optic Blue-ray si noua interfata USB 3.0, de zece ori mai rapida in transferul fisierelor mari si continutului multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonală de 15,6” si este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

De altfel, intreg consumul este optimizat cu Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuala a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. Aceasta tehnologie “green” consta in monitorizarea inteligenta a cerinţelor energetice ale componentelor laptopului, urmată de ajustarea automata in timp real a tensiunilor de alimentare. Facilitatea este disponibila pe toate laptopurile ASUS. La un volum anual de aproximativ 6 milioane de laptopuri ASUS vândute, emisiile globale de CO2 pot fi reduse cu aproximativ 73,8 milioane de kilograme de CO2, fapt ce ar echivala cu plantarea a 36 de milioane de copaci anual.

Etichete: