03 mart. 2010 | 16:52

Asus la CeBIT 2010

ACTUALITATE
Asus la CeBIT 2010

[galleria]

Asus a prezentat în cadrul expoziţiei CeBIT 2010 o gamă de produse noi, cu focus pe aspectul ecologic, pe cel al tehnologiei de gaming, al divertismentului multimedia şi al accesării informaţiilor şi a serviciilor din mediile “cloud”.

Printre cele mai importante inovaţii eco ale companiei se numără Asus Super Hybrid Engine şi EPU (Energy Processing Unit). Cea dintâi este o tehnologie de administrare a resurselor energetice, care permite reducerea consumului de curent al laptopurilor şi al netbook-urior cu mult sub nivelul specificat de standardul Energy Star V5.0. Cipul Asus EPU (Energy Processing Unit) este integrat pe plăcile de bază, având ca sarcină ajustarea automată în timp real şi cu mare precizie a tensiunilor de alimentare a diverselor componente ale sistemului, îmbunătăţind eficienţa energetică. Compania a introdus componenta ”verde” şi la nivelul materiilor prime, prin lansarea portabilelor U Bamboo, care folosesc lemnul de bambus, regenerabil şi rezistent. Potrivit oficialilor, cantitatea de materiale plastice utilizate este redusă astfel cu 20%.

Pentru fanii jocurilor video, prezintă seria Republic of Gamers (ROG), destinată gaming-ului intensiv, până la Eee PC, pentru jocurile ocazionale. Din gama ROG, compania a prezentat la ediţia din 2010 a târgului placa video ARES cu Dual Radeon HD5870, notebook-ul G73, precum şi de portabilul G51J 3D, primul din lume care a integrat soluţia NVIDIAGeForce3D Vision pentru redarea jocurilor şi a materialelor video 3D în orice loc ar dori posesorul. Totodată, compania a prezentat ecranele Full HD 3D Asus VG236H şi PG276H.

La capitolul performanţele audio ale laptopurilor, compania s-a înfiinţat la CeBIT cu tehnologia SonicMaster, reprezentată prin modelele N43, N63 şi N73.

Tot în cadrul expoziţiei, compania a adus cea de-a patra generaţie Eee PC. Printre noile modele se numără şi un notebook premium construit din aluminiu, primul de acest tip din seria Eee PC. La târg a fost expus şi e-reader-ul subţire DR-900, cu ecran de 9”, conectivitate Wi-Fi sau opţional, 3G. Dispozitivul redă paginile virtuale asemenea celor de hârtie, iar bateria permite cititorilor să parcurgă de-a lungul unui singur ciclu de încărcare peste 10.000 de pagini sau echivalentul a 20 de romane a câte 400 de pagini.

Alături de seria Eee PC şi de DR-900 E-Reader, lista dispozitivelor Asus proiectate pentru accesarea mediilor “cloud” mai cuprinde: EeeKeyboard PC şi EeeTop PC, O!Play HD2, primul media player din lume cu interfaţă USB 3.0, echipamente de reţea şi de stocare (TS mini home server, dispozitivul NAS-M25 şi router-ul RT-N76U).

CeBIT 2010 are loc la Hanovra, Germania, în perioada 2-6 martie.