ASUS detine primele placi de baza certificate SATA 6Gb/s

ASUS detine primele placi de baza certificate SATA 6Gb/s

ASUS M4A89GTD PRO USB3, ASUS M4A89GTD PRO, Asus, placa de baza Asus, placa de baza SATA 6Gb/s, SATA 6Gb/s, transfer date SATA 6Gb/s, SATA 3Gb/s, SATA 3, SATA 6

Daca ai adunat deja o colectie impresionanta de fotografii de mare rezolutie si filme HD, cu siguranta volumul tot mai mare de date stocate pe care, pentru a le administra, trebuie sa le tot muti de pe un disc pe altul reprezinta o problema. SATA 3Gb/s parea solutia, dar deja au aparut primele dispozitive compatibile cu standardul SATA 6Gb/s, care dubleaza viteza de transfer a datelor fata de generatia precedenta. Este vorba de platformele ASUS M4A89GTD PRO/USB3 si M4A89GTD PRO, care au fost certificate de catre Organizatia Internatională Serial ATA ca fiind primele compatibile cu standardul SATA 6Gb/s.

Echipamentele aflate pe lista integratorilor SATA-IO au fost supuse unor teste complexe pentru a se stabili compatibilitatea si nivelul ridicat de interoperabilitate cu alte dispozitive certificate. Placile de bază ASUS sunt primele care au obtinut certificarea pentru compatibilitatea cu interfata SATA 6Gb/s.

“Cea mai nouă generatie SATA 6Gb/s intruneste cerintele consumatorilor privind transferul rapid de date si o mai bună fiabilitate, venind in sprijinul unui stil dinamic de viata. Oamenii se bazează din ce in ce mai mult pe continut de inalta rezolutie”, declara Joe Hsieh, director general al diviziei de placi de baza ASUS.

Costul unui hard disk SATA 6Gb/s nu este substantial mai mare comparativ cu versiunile SATA 3Gb/s, asa ca tranzitia la noul standard va fi usoara, naturala si accesibilă consumatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: