ASUS deblochează nucleele latente ale procesoarelor AMD

, 20 Mar, 16:54

ASUS_M4A89GTD PRO_motherboard_with_Core_Unlocker

O veste bună pentru fanii AMD: ASUS a lansat tehnologia Core Unlocker, o inovație care deblochează nucleele latente ale procesoarelor AMD, oferind instantaneu un plus de putere de procesare. Dacă ați cumpărat un dual-core de la AMD, poate nu știați că mai are două nuclee, care au fost dezactivate de producător fie pentru că nu funcționau cum trebuie, fie pentru a optimiza procesul de fabricație, care devine mai ieftin dacă se produc doar procesoare cu patru nuclee și două dintre ele sunt dezactivate ulterior.

Așadar, te poți trezi peste noapte utilizator de quad-core, deși puteai jura că faci parte din gașca dual-core, asta desigur dacă ai norocul ca nucleele latente ale procesorului tău să funcționeze. Facilitatea Core Unlocker este disponibilă pe recenta serie ASUS M4A89 și pe platformele cu chipset AMD 800.

Fără să necesite vreun upgrade adițional, plăcile de bază vor putea antrena o nouă forță de operare, oferind și mai multă valoare utilizatorilor. Aceștia trebuie doar să acționeze un comutator de pe noile platforme M4A89 sau să apese tasta “4” în timpul testului de la pornirea sistemului, în cazul plăcilor existente din seria M4. Prin activarea comutatorului de pe placă, M4A89GTD PRO va maximiza puterea de operare către nivelul a trei sau patru nuclee de procesare, forța suplimentară fiind binevenită pentru multi-tasking și lucrul intensiv.

Bazându-se pe chipset-ul AMD 890 şi pe soclul AM3, noua serie M4A89 va suporta și viitoarele procesoare Phenom II cu 6 nuclee. Totodată, plăcile de bază oferă suport pentru ATI CrossFireX și NVIDIA Hybrid CrossFireX și integrează interfețele USB 3.0 și SATA 6Gbps pentru a accelera transferurile de date și vitezele de citire și scriere pe hard disk.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Mergea demult chestia asta doar ca probabil cei de la ASUS nu stiau nici ei de ce au scos

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail