Apple şi sistemul de operare iPhone 4.0

Apple şi sistemul de operare iPhone 4.0

iphone 4.0Apple va lansa joi noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone – 4.0. Deşi compania nu a anunţat nimic despre ce functionalităţi noi va conţine, vom puncta atât predicţiile, cât şi aşteptările pe care le au utilizatorii de la acest OS.


Cel mai probabil, noul sistem de operare va aduce urmatoarele noutăţi:

Multitasking, care poate să însemne orice: de la manevrarea prin multitasking a unor simple aplicaţii, până la un multitasking fals, ce constă într-un freeze al aplicaţiilor, astfel încât acestea apar ca şi cum nu au fost niciodată închise.

Elemente noi de UI: Nu vă aşteptaţi la o schimbare a interfeţei, mai ales că Apple a arătat clar că nu va renunţa la ea, dovada fiind noul produs lansat, iPad-ul, care are aceeaşi interfaţă ca iPhone-ul. Totuşi, se pare că vor fi elemente noi de UI (user interface), pentru o aliniere cu iPad-ul.

• Interacţiune cu iPad: Deşi o legătură directă nu va fi nicodată posibilă (prin USB, spre exemplu), cele două dispozitive Apple vor interacţiona între ele, cu ajutorul sistemelor de operare, mai ales că aplicaţiile pentru iPhone sunt compatibile şi cu iPad.

Sincronizarea fişierelor: Cum iPad poate, aşa ar trebui să poată şi iPhone-ul.


Ce ne dorim de la noul sistem de operare?

• Sistem de notificare îmbunătăţit: Notificările care sunt primite acum pe iPhone, nu numai că apar în pop-up atunci când faci cu totul altceva, dar nici nu sunt stocate nicăieri, pentru a fi vizualizate mai târziu. Toate companiile, de la Google la Palm şi Microsoft (în Windows Phone 7), au un sistem de notificări mult mai bine pus la punct.

iTunes streaming: Streaming media pe iPhone e grozav, dar nu la fel de grozav este că trebuie să plăteşti prin aplicaţii introducerea funcţionalităţilor…

• Integrarea reţelelor de socializare: Toată lumea foloseşte frecvent măcar o reţea de socializare. Aşa că ar fi utilă o implementare directă a Facebook, Buzz sau MySpace.

Folosire pe post de modem (iPad Tethering): În special pentru iPad, posesorii ambelor dispozitive îşi vor dori să îşi poată conecta tableta la Internet prin intermediul iPhone-ului, mai ales că modele pe 3G încă nu au fost lansate, iar singura reţea care va asigura conexiune la Internet pentru iPad este deocamdată AT&T.


Sursa: Gizmodo