Apple: drepturi de autor pe interfaţa de proximitate bazată pe touch

Apple: drepturi de autor pe interfaţa de proximitate bazată pe touch

Apple a primit drepturi de autor (patent număr 7.653.883) în legătură cu o interfață de proximitate  bazată pe touch pentru mai multe dispozitive. Patentul acoperă metode de detectare a unui obiect, precum un deget, la apropierea acestuia de touchscreen sau de alte componente ale dispozitivelor electronice, pentru efectuarea de diferite acțiuni predefinite sau configurate.

Apple brevet

Această tehnologie este deja prezentă în multe dispozitive mobile, în special în smartphone-uri. Spre exemplu, iPhone-ul folosește senzorii de proximitate pentru a dezactiva touchscreen-ul în momentul în care utilizatorul folosește aparatul pentru o apelare video, pentru a preveni o întrerupere accidentală a convorbirii.

Ultimul patent descrie sistemul de detectare a proximității, prin care se poate determina distanța dintre deget și ecran. Sistemul poate și să interacționeze cu senzori adiționali pentru a identifica nivelul și forța de apăsare a ecranului tactil.

Cu toate că cererile de brevet descriu o gamă largă de aplicații potențiale bazate pe această tehnologie, desenele arată suprafețe cu dimensiuni cuprinse între un ecran iPod până la un ecran tactil al unei tablete. Într-un iPod, sistemul ar putea fi folosit pentru a prezenta o rotiță de scroll virtuală, activată când utilizatorul apropie un deget de lista de melodii și utilizată apoi pentru a naviga prin meniul dispozitivului.

În afară de media player, desenele arată o fereastră de configurare similară cu Mac OS X. Pe o tabletă, utilizatorii ar putea micșora sau extinde o fereastră, prin aducerea degetelor deasupra colțurilor.
Totuși, obținerea acestor drepturi de autor nu garantează în niciun fel înglobarea acestei tehnologii în următoarele dispozitive create de Apple.


Sursa: Electronista