Apple, acuzata de furt de idei de catre Nokia

Apple, acuzata de furt de idei de catre Nokia

ipadNokia s-a decis in cele din urma sa cheme in judecata compania Apple, pentru furt de idei, potrivit The Telegraph.

Concret, se pare ca Apple ar fi furat tehnologii legate de “folosirea pozitionarii specifice a datelor in aplicatii si inovatii in configurarea antenei, care in final duc la imbunatatirea performantei si economisirea spatiului, permitand astfel producerea de dispozitive mai mici, mai compacte”.

Intr-un comunicat de presa, Paul Melin, general manager al departamentului de drepturi de autor in cadrul Nokia, a declarat ca firma pe care o reprezinta a fost dezvoltatorul de top al multor tehnologii pentru telefoanele mobile. Iar decizia de a da in judecata Apple a fost luata pentru a proteja inovatiile.

Oricum, acesta nu e primul proces intre cele doua companii. In luna octombrie a anului trecut, Nokia si-a acuzat adversarul de incalcarea drepturilor de autor, iar dupa doua luni, Apple a dat in judecata Nokia, tot pentru incalcarea unor depturi de autor.

Actualul proces a fost initiat in aceeasi zi cu anuntul Apple de a lansa iPad-ul in afara Statelor Unite. Tableta va fi lansata pe 28 mai in Marea Britanie, la un pret de pornire de 429 lire.

Chiar nu imi dau seama: cand reusesc totusi companiile sa mai si produca, daca o tin numai in procese? A se vedea si conflictul Apple – HTC!

Citește și:
Etichete: