AMD renunta la numele ATI. Ramane doar Radeon

AMD renunta la numele ATI. Ramane doar Radeon

Fani ATI? Ei bine, orice inceput, are si un final… de data aceasta pentru gamerii PC. NVIDIA a hotarat ca marca ATI si-a atins scopul si ar trebui retrasa in culmea gloriei. Daca au fost cateva zvonuri “dubioase”, acum totul e confirmat: AMD elimina partea „ATI” din numele de marca, iar noi, cumparatorii, vom avea astfel mai putine cuvinte de retinut.

Numele produselor vor fi pastrate – Radeon si FirePro (in loc de ATI Radeon si ATI FirePro), dar ATI Eyefinity va exista doar ca AMD Eyefinity. Primele produse care se vor bucura de noul nume vor fi livrate in acest an. Produsele existente, inclusiv cele din seria Radeon HD 5000, nu vor fi redenumite.

Motivul principal pentru care s-a optat pentru aceasta miscare sunt planurile AMD de a aduce o serie de produse noi care vor incorpora atat tehnologia microprocesoarelor AMD, cat si pe cea grafica Radeon, totul pe acelasi cip. Iar primele rezultate ale fuziunii CPU-GPU vor aparea in curand pe piata. „Ontario”, care va avea CPU-ul mai slab „Bobcat” si grafica Radeon, va fi livrat inainte de finalul anului in curs.  Mult mai puternicul APU „Llano”, care va contine CPU Phenom II si un GPU mai capabil, este programat pentru primul semestru al lui 2011.

Combinarea tehnologiilor CPU si GPU intr-un singur cip va produce probabil ceva confuzie in randul consumatorilor, insa aici va intra in schema marketingul companiei, care in mod cert va fi axat asupra integrarii CPU-GPU si, eventual, asupra beneficiilor acesteia.


Sursa: Techreport

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: