12 mai 2010 | 14:10

Afiseaza versuri in Windows Media Player

ACTUALITATE
Afiseaza versuri in Windows Media Player

lyrics-pluginLa ce bun sa-ti mai editezi tag-urile multimedia pentru a adauga si versuri fiecarei piese din colectia ta de muzica daca nu poti sa le si vezi cum trebuie atunci cand asculti muzica?  In principiu, Windows Media Player ar trebui sa afiseze si versurile, atunci cand acestea sunt disponibile si daca ai setat corespunzator asta (Click ALT apoi ‘Play’ si alege ‘Captions and subtitles’, unde selectezi ‘On if available’), dar caracteristica aceasta pare sa nu se activeze tocmai automat, cel putin pe sistemul meu nu prea vrea, decat daca umblu la controalele „next” si apoi „previous” si nici nu merge intotdeauna. Dar chiar si daca pe sistemul tau merge impecabil, versurile tot vor fi afisate intr-o fereastra mica, cu un font la fel de mic, ma rog nu e deloc cea mai buna varianta, mai ales ca poti instala excelentul Lyrics Plugin, care este disponibil atat pentru Windows Meda Player, cat si pentru Winamp.

Cata vreme numele si autorul piesei sunt corecte in tag-urile ID3 pe care le foloseste pluginul, acesta cauta automat pe web versurile, daca acestea nu exista deja in tag-uri si le afiseaza in fereastra „Now Playing” a WMP. Pofi configura culorile textului si fundalului, precum si marimea fontului, si daca dezactivezi pluginul, playerul va afisa din nou vizualizarile clasice.

O solutie simpla si care functioneaza impecabil pe multiple versiuni de Windows Media Player (eu am testat-o pe WMP 11), cat si de Winamp, daca asta preferi inca pentru ascultarea muzicii.

Poti descarca de pe PlayTech pluginul pentru WMP, sau mergi pe pagina producatorului, unde il vei gasi si pe cel pentru Winamp.