Adobe, din ce in ce mai concentrata pe HTML5

Adobe, din ce in ce mai concentrata pe HTML5

AdobeLogoDin cauza faptului ca exista multe guri rele care blameaza tehnologia Flash dezvoltata de Adobe, vorbindu-se chiar si de un monopol in domeniu, compania producatoare se grabeste sa isi arate interesul fata de HTML5, interes chiar declarat la inceputul acestei luni.

In cadrul conferintei Google I/O de astazi, este asteptat anuntul oficial al Adobe de lansare a unui update HTML5 pentru unealta Dreamweaver, destinata crearii de site-uri web. HTML5, un standard in continua dezvoltare al paginilor web, este considerata amenintarea principala pentru Flash, dar Adobe se arata indiferent, fiind chiar doritor sa-l integreze in produsele sale.

Dupa scandalul Adobe-Apple de curand, Kevin Lynch, Chief Technology Officer in cadrul Adobe, declara ca vor dezvolta cea mai puternica unealta pentru HTML5, declaratie care trebuie luata in seama, mai ales daca mentionam si faptul ca Adobe si-a aratat si in martie interesul pentru HTML5 si CSS3.

Update-ul HTML5, ce va fi disponibil pe pagina de Internet a Adobe Labs, va permite dezvoltatorilor web sa vada si sa gestioneze codul HTML5, fara ca software-ul sa fie indus in eroare de sintaxe sau optiuni noi. De asemenea, actualizarea va include si o noua versiune a browser-ului WebKit pentru live previewing a proiectelor web in dezvoltare.

Oricum, toata povestea nu inseamna ca produsul principal – Flash- va fi ignorat. E doar o incercare  a Adobe sa preia suprematia si cand vine vorba de HTML5.


Sursa: cnet


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: