Adobe continua sa se concentreze si pe dezvoltarea HTML5

Adobe continua sa se concentreze si pe dezvoltarea HTML5

adobe-flashIn momentul in care aud de Adobe, involuntar ma gandesc la binecunoscutul si controversatul lor produs – Flash – si la acuzatiile pe care Apple i le-a adus de curand, legate de incercarea dobandirii unui monopol in ceea ce priveste redarea online a fisierelor video.

Steve Jobs vorbea in scrisoarea lui de alternative la Flash, anume standarde precum CSS, HTML5 si JavaScript.

Si cum un raspuns la aceste acuzatii nu avea cum sa intarzie sa apara, iata ca oficialii Adobe spun ca ei vor continua sa participe activ la procesul de dezvoltare al HTML5. “Nu este vorba despre o competitie HTML5 vs Flash”, a declarat Kevin Lynch, CTO in cadrul companiei, “cea mai imporanta este libertatea utilizatorilor de a alege”, adaugand ca standardele universale nu reprezinta o amenintare la adresa Flash. Nu se poate sti inca daca aceasta participare va insemna conversie Flash-to-HTML5, un Dreamweaver mai avansat sau alte unelte.

Conflictul Adobe-Apple are la baza intentia primei companii mentionate de a face din Flash piese centrala in dezvlotarea de aplicatii pentru dispozitivele mobile, de genul tabletelor sau telefoanelor de ultima generatie. Lynch vrea sa atraga de partea sa producatorii de aplicatii, care trebuie sa dezvolte cel putin doua platforme separate pentru jocuri: una pe baza de Flash (compatibila cu majoritatea telefoanelor mobile) si una pe baza de Xcode sau alta unealta, doar pentru ca dispozitivele Apple nu suporta Flash-ul, ceea ce atrage cheltuieli suplimentare.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: