Acceleratoare grafice externe pentru notebook, de la NVIDIA

Acceleratoare grafice externe pentru notebook, de la NVIDIA

1NVIDIA ia în considerarea posibilitatea producerii de acceleratoare grafice externe, destinate sistemelor informatice portabile, potrivit unor oficiali din cadrul companiei. Produsul ar putea avea forma unui docking station sau a unui alt tip de dispozitiv extern.

Soluţia este mai mult decât binevenită, în special datorită faptului că implementarea procesoarelor grafice dedicate în componenţa notebook-urilor le-ar mări nu numai preţul, cât şi greutatea.

René Haas, general manager al diviziei GPU, consideră că principalul impediment în externalizarea acceleratoarelor grafice constă în găsirea preţului potrivit pentru acest produs, mai ales dacă se ia în considerare faptul că toate dispozitivele externe au un preţ mai ridicat.

În 2008, AMD a lansat o generaţie de plăci video externe conectate prin tehnologia porturilor externe (XGP). Fujitsu Siemens este producatorul de laptopuri care foloseşte această tehnologie, oferind pachetul Mobility Radeon HD 3870, care se conectează cu ajutorul porturilor XGP la modele din gamă Amilo. Utilitatea externalizării GPU este astfel justificată.

Din păcate, compania nu a dezvăluit niciun plan concret în acest sens, şi nici perioada aproximativă în care vor apărea. Ce se ştie sigur este faptul că NVIDIA urmăreşte cu ochi mari oportunităţile ivite pe piaţă de profil.


Sursa: Xbitlabs

Etichete: