26 nov. 2009 | 13:18

Un netbook fără trac: Eee PC 1201N

REVIEW
Un netbook fără trac: Eee PC 1201N

Asus 1201NUna dintre cele mai de succes categorii de produse IT este fără dubiu cea a netbook-urilor, iar popularitatea lor se explică foarte ușor prin factorul portabilității. Totuși, acei utilizatori dornici de performanțe peste puterile dragelor de netbook-uri au ignorat fără mari regrete astfel de produse. Asus nu se conformează unei astfel de atitudini, iar reacția vine sub forma lui Eee PC 1201N, un netbook multimedia din seria Seashell, care se bazează pe un procesor dual core Intel Atom 330, pe procesor grafic nVidia Ion și pe două DIMM-uri de memorie dual-channel DDR. Pe scurt, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care netbook-ul Asus nu se teme de provocările multimedia.

Eee PC 1201N utilizează procesorul grafic nVidia ION, distins cu multiple premii de specialitate și care oferă o experiență multimedia superioară grație suportului pentru redarea video HD și pentru jocurile PC. Tehnologia NVIDIA CUDA îmbunătățește abilitatea lui Eee PC 1201N de a lucra cu materialele vizuale și de a accelera aplicațiile cu cerințe intensive de procesare, cum ar fi editarea și conversia video.

EeePC 1201N mai are câțiva ași în mânecă, între care aplicația ArcSoftHD, care convertește clipuri video de rezoluție standard la nivel High Definition. SimHD, un plug-in pentru software-ul ArcSoft TotalMedia Theater, îmbunătățește semnificativ calitatea imaginii și suportă o gamă largă de formate de fișiere. Utilizatorii se vor putea bucura de redarea fluidă a conținutului video HD pe un ecran de înaltă rezoluție având diagonala de 12,1 inci. Nici la capitolul audio nu trebuie să crezi că vei avea de suferit, pentru că micuțul netbook poate scoate semnal video la standard 1080p Full HD și sunet 7.1, acestea putând fi redate prin receptoarele HDTV prin interfața HDMI.

Nici în materie de spațiu de stocare, Asus nu s-a zgârcit, iar Eee PC 1201N vine cu un hard disk de 250 GB, dar și cu opțiunea ASUS WebStorage, un spațiu online de stocare de 500GB.