Square Enix anticipează moartea consolelor de jocuri

Square Enix anticipează moartea consolelor de jocuri

Yoichi WadaSquare Enix, unul dintre ce mai importanți dezvoltatori din industria gamingului, anticipează moartea consolelor de jocuri într-un viitor foarte apropiat. Șeful companiei, Yoichi Wada, este convins că în viitor consolele pur și simplu nu vor mai fi necesare, reiterând, într-un interviu acordat Develop, ceea ce deja declarase încă din noiembrie.

„Să spunem peste zece ani, ceea ce în mod tradițional numim jocuri de consolă, pur și simplu, nu va mai exista. Momentul exact în care vor dispărea este greu de determinat, dar strategia producătorilor de console s-a modificat semnificativ în jurul anului 2005″, spune Wada.

În trecut, explică el, platforma era hardware, dar acum este rețea. „Așa că va veni și o vreme în care hardware nici măcar nu va mai fi necesar”, conchide el. Orice tip de terminal va deveni o potențială platformă pe care pot fi jucate jocuri, ceea ce va duce la o creștere exponențială a gamingului.

Dar nu va dăuna asta companiilor de jocuri și deținătorilor de platforme? „Într-o primă fază, firmele de distribuție și vendorii vor vedea un impact negativ considerabil. Dar deținătorii de platforme știau deja că această schimbare va veni”, crede Wada.

Square Enix este preocupată în prezent de extinderea în zona jocurilor care se pot juca în browser pe un PC, piață pentru care Wada vede un mare potențial, în special în Asia.

Sursa: Kotaku