18 dec. 2009 | 19:45

Sony: Magic Wand va depăși Natal și Wii

ACTUALITATE
Sony: Magic Wand va depăși Natal și Wii

Sony Motion Controller

Unul dintre executivii seniori ai Sony a declarat că viitorul controller Magic Wand cu senzor de mișcare pentru PlayStation va fi mai bun decât ofertele rivale, precum Project Natal al lui Microsoft sau Wii Motion Plus, pentru că nu se va focaliza exclusiv pe jocuri de familie.

Nintendo Wii a extins rapid potențialul pieței jocurilor video destinate întregii familii și a generat o serie de inovații majore, cum sunt Natal și Magic Wand.

John Koller, Director de Hardware Marketing la Sony Computer Entertainment America, crede că gamerii serioși și preferințele lor, jocurile sportive și shooterele, nu trebuie trecuți cu vederea. „Privim tehnologia motion control ca fiind mult mai mult decât ce există pe piață”, a declarat Koller pentru GamePro.

„Din perspectiva celor mai bune tipuri de jocuri, aș spune că, în acest moment, există realmente o mare varietate de genuri care pot utiliza această tehnologie. Cred că zonele care vor fi cu adevărat critice pentru succesul nostru vor fi jocurile de familie, dar și shooterele și jocurile sportive. Acelea vor fi zone definitorii pentru succes, întrucât sunt zone pe care, sincer vorbind, cred că Project Natal și Wii vor avea probleme în a le acoperi, din punct de vedere al diferențierii”, spune Koller.

Sony este în mod evident entuziasmată de tehnologia motion control și viitoarea lansare a ei, iar Koller susține ca direcțiile vor deveni mai clare atunci când produsul va fi gata.

„Când vom oferi detalii suplimentare, oamenii vor vedea exact în ce direcție mergem, nu doar din punct de vedere al tehnologiei, ci și spre ce anume se îndreaptă gameplay-ul. Va fi o lansare realmente excitantă”, anticipează Koller.

Sursa: TechRadar