Primul notebook cu certificat al amprentei de carbon

Primul notebook cu certificat al amprentei de carbon

Asus N51vPentru că e la modă să fii verde, Asus prezintă primul notebook din lume care a primit certificatele EPD (Environmental Product Declaration) și pe cel al amprentei de carbon (Carbon Footprint, PAS 2050:2008).

Totodată, prin programul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG), Asus susține strategia de atenuare a schimbărilor climatice. Modelul Asus N51V a fost primul notebook care a primit certificatul EPD pentru că reușit să respecte o serie de criterii, care includ: materialele utilizate, producția, utilizarea, transportul și retragerea de pe piață.

Începând de anul trecut, Asus participă la EPEAT (Electronics Products Environmental Assessment Tool) și multe dintre laptopurile produse sunt înregistrate la nivelul „Gold”. Setul complet de evaluare cuprinde 23 de criterii obligatorii și 28 opționale. Pentru obținerea distincției „Gold”, produsele trebuie să îndeplinească toate criteriile obligatorii și cel puțin 75% dintre cele opționale.

Laptopul Asus N51V a primit EPEAT „Gold” pentru tehnologia Super Hybrid Engine (SHE), care optimizează consumul energetic. Aceasta nu doar îmbunătățește performanța energetică a sistemului cu 53,75% față de simpla adoptare a standardului Energy Star (potrivit V5.0 categoria C), dar extinde și durata de viață a bateriei de la 35% la 53%.

Etichete: