Noua profesie inventată de Apple

Noua profesie inventată de Apple

George Hotz

iPhone a deschis o nouă eră a tehnologiei mobile, este incontestabil. Însă, mai mult decât atât, a creat și o profesie, denumită foarte sugestiv ”jailbreaking”. Într-un interviu recent, George Hotz, un tip de 20 de ani care a reușit să facă prima deblocare hardware a unui iPhone în urmă cu trei ani, declară foarte natural că „este un hobby; toată distracția ar dispărea dacă Apple nu ar mai păstra iPhone-ul blocat”.

Mai mult, spune că a descoperit și modalitatea de a intra în următorul telefon iPhone, care va fi lansat în 2010, deși încă nici măcar nu l-a atins.

La vârsta de 17 ani, George Hotz și-a petrecut sute de ore în vacanța de vară pentru a învăța secretele iPhone-ului. Iar pentru această muncă neplătită a primit, în cele din urmă, și primii bănuți.

El a fost primul are a reușit deblocarea iPhone-ului, dezvăluind interiorul telefonului înainte ca Apple să facă acest lucru. Deblocarea i-a permis folosirea telefonului cu orice card SIM, iar metoda a fost postată de Hotz pe blog.

În plus, munca i-a adus și ceva câștiguri, fiindcă reușita l-a propulsat direct printre vedetele internetului, unde a fost zărit de un antreprenor care și-a dat dat la schimb Nissan-ul 350Z pentru iPhone-ul nerestricționat al lui Hotz.

Sursa: CNN

Citește și:
Etichete: