Internetul românesc intră în Top 10 mondial

, 02 Iul, 13:37

Romania intra in top 10 mondial pentru broadband connection si fibra optica.

Stați calmi, nu e vorba despre o cuantificare a calității contribuției românilor la tezaurul universal de informație, ci doar la viteza cu care Gogu, Nelu și Vasile se dau pe net. Universitățile din Oxford și Oviedo, în parteneriat cu Cisco, au publicat cel de-al doilea raport anual care măsoară performanțele conexiunilor internet broadband din întreaga lume. Concluzia ar trebui să ne bucure, pentru ca România e foarte tare în broadband: suntem pe locul 9 într-un clasament mondial.

Anul acesta, Coreea e liderul incontestabil, iar Japonia se mulțumește doar cu locul doi. Europa e cel mai bine reprezentată de către suedezi (și asta poate fi explicată probabil și prin contribuția celor de la Pirate Bay). În ceea ce ne privește, România a avansat considerabil în ultimul an în privința infrastructurii de fibră optică (măcar asta să se extindă), iar saltul înseamnă că lăsăm în urmă poziția 11 ocupată în 2008 și ne instalăm confortabil pe locul 9 la nivel mondial. Motivele de laudă nu se opresc aici, pentru că primim încă o „distincție”: facem parte din grupul select al celor pregătiți pentru necesitățile internetului de mâine. În 2008, numai Japonia se bucura de acest statut. Pentru cei care au nevoie de niște parametri mai clari, specialiștii au comparat viteza de transfer (upload și download), latența, posibilitatea de susținere a streaming-ului video HD, a suportului pentru televiziune HD (tot stream high definition), susținerea conferințelor video sau transmiterea fișierelor foarte voluminoase. Dacă te roade curiozitatea și mai mult, raportul complet este disponibil aici .

Internet top 10 broadband si fibra optica de mare viteza.


Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail