În orice buzunar pot încăpea 250 GB

În orice buzunar pot încăpea 250 GB

[galleria]

Hard disk-urile portabile sunt tot mai accesibile, mai compacte şi majoritatea dintre ele au trecut şi pe la şcoala de arte frumoase sau au învăţat ceva tehnici de auto-apărare. Cu asemenea arsenal de calităţi aproape că fac concurenţă directă flash-urilor de memorie USB. Afirmaţia nu mi se pare deloc exagerată dacă analizăm situaţia unuia dintre cele mai noi HDD-uri portabile de pe piaţă, periferic care cântăreşte numai 85 de grame.

Pocket Drive de la Verbatim are dimensiunea palmei, după cum am spus cântăreşte foarte puţin, iar carcasa, deşi subţire şi lucioasă, protejează foarte bine măruntaiele mecanice împotriva şocurilor inerente. Spaţiul de stocare de 250 GB se înscrie perfect în standardul actual al acestor dispozitive, iar compatibilitatea cu principalele versiuni de Windows în uz (XP, Vista şi Windows 7) îi poate conferi popularitate.

Dar nu discutăm numai despre un hard disk încăpător şi minion. Pocket Drive oferă software de backup şi de sincronizare, ambele preinstalate. Software-ul de backup Dmailer, cu criptare de date, este folosit pentru backup-uri în timp ce software-ul de sincronizare Verbatim permite sincronizarea simplă a datelor. Un LED albastru de pe faţa drive-ului se aprinde în momentul în care se transferă date către şi de pe HDD pentru a indica utilizatorului că trasferul are loc la parametrii normali.