Galerii de artă… rupestră

Galerii de artă... rupestră

[galleria]

Experiența unui home theatre nu trebuie percepută exclusiv prin ecranul unui televizor plat, iar una dintre cele mai mai bune alternative este cea oferită de un proiector capabil de minuni de vitejie multimedia. Canon anunță astăzi lansarea a două modele de proiectoare din gama XEED, Canon WUX10 MarK II și SX80 Mark II. Ambele oferă un mod “Photo” dedicat, prin care imaginile sunt optimizate pentru vizualizarea fotografiilor indiferent de condițiile de iluminare.

WUX10 Mark II proiectează la o rezoluție nativă WUXGA (1920 x 1200 pixels), în timp ce SX80 Mark II afișează imaginile la o rezoluție SXGA+ (1400 x 1050 pixeli) prin intermediul unui cablu HDMI, DVI sau de pe un flash USB. WUX10 este capabil să afișeze imagini video Full HD (1080p), precum și imagini preluate de la computer.

Introducerea sistemului optic Canon AISYS oferă niveluri de luminozitate incredibile, de 3200 lumeni (WUX10 Mark II) și respectiv 3000 lumeni (SX80 Mark II). Cu un raport al contrastului de 1000:1, respectiv 900:1, ambele modele asigură o proiecție a imaginii ce nu se lasă influențată de lumina ambientală, oferind culori vii și un negru intens. Cele două modele beneficiază de tehnologia LCOS pentru a reproduce detaliile fine fără a avea parte de dungi nedorite sau efecte de ‘curcubeu’. De asemenea, un set de lentile de zoom 1.5x este inclus pentru a elimina distorsiunile prin intermediul unei compensări din lentilă de 10:0 pentru o configurare mai ușoară. Cu ajutorul modelului SX80 Mark II, utilizatorii pot afișa imaginile direct de pe dispozitivele USB și camerele foto/video digitale.

WUX10 şi SX80 operează la un nivel de zgomot aproape inexistent, 32dBA și respectiv 31dBA, în modul Quiet. Utilizarea frecventă a modului Quiet extinde viața lămpii până la 3000 ore, ceea ce ajută la reducerea costurilor de funcționare. Configurarea automată este disponibilă pentru focalizare, corecția de perpendicularitate a proiecției, selectarea intrării video și corecția culorii, prin simpla apăsare a unui buton. Ambele modele dețin un set de intrări digitale DVI și HDMI ce permit conectarea directă la surse digitale high-definition precum PC-urile.