Fotografia profesională uneori crede și-n compacte

Fotografia profesională uneori crede și-n compacte

[galleria]

O ședință foto în adevăratul sens al cuvântului ar trebui să aibă în centrul atenției două elemente cruciale: subiectul/modelul numai bun de pozat și un aparat foto cu greutate, cel mai probabil un DSLR cu ț-șpe megapixeli, n obiective și tehnologii sofisticate care controlează cel mai mic detaliu tehnic. Și totuși, profesioniștilor le place să aibă la îndemână și o soluție de back-up, mai puțin pretențioasă decât un DSLR, dar gata să-și facă treaba pe cât de bine posibil. În această categorie trebuie inclus și recent lansatul Canon PowerShot G11, succesor al foarte apreciatului model G10.

Comentând asupra modelului anterior lui PowerShot G11, Gary Knight, fotoreporterul şi co-fondatorul agenției foto VII, a spus: “Fiind fotoreporter în zonele de conflict, una dintre provocările majore este aceea de a captura imagini la calitate ridicată în medii ostile. Pentru a obține aceste rezultate am nevoie de o cameră care să-mi asigure o calitate ridicată a imaginilor și o construcție robustă, seria PowerShot G fiind perfectă pentru cerințele date. În momentul în care faci fotografie în zone de conflict, este foarte important să ai la îndemână o cameră foto compactă care să-ți permită să fii discret și în același timp să asigure un nivel de calitate ridicat. Seria G excelează la acest capitol, oferind imagini la calitate ridicată, într-un design compact ce intimidează mai puțin decât prezența unei camere SLR.”

Printre motivele pentru care ar fi indicat să dăm crezare aprecierilor făcute de sunt şi sistemul Canon Dual Anti-Noise, care combină un senzor de imagine de 10 Megapixeli cu tehnologia de procesare a imaginilor oferită de procesorul DIGIC 4. PowerShot G11 include tehnologia i-Contrast, care previne iluminarea excesivă, totodată capturând și detaliile aflate în zone cu luminozitate scăzută.

Lentilele Canon la calitate premium asigură o performanță perfectă, oferind un zoom 5x cu unghi de vizualizare extins și stabilizator de imagine. Această facilitate permite fotografierea la viteze de declanșare mai reduse decât în cazul modelelor tradiționale fără stabilizator de imagine. Camera oferă posibilitatea de a face fotografii în format RAW și este compatibilă cu aplicația Canon Digital Photo Professional. Pe lângă calitatea foarte bună a imaginilor, dimensiunile reduse ale modelului PowerShot G11 şi ecranul PureColor II VA LCD cu diagonală de 2,8 inch îl transformă într-o alegere ideală pentru fotografii profesionişti, în momentele în care o cameră foto SLR este inoportună.

Etichete: