Follow me @Tribunal

, 02 Iul, 04:19

Înalta Curte de Justiție din Mare Britanie, a permis ca o interdicție să fie comunicată prin intermediul Twitter-ului.

Comunicarea interdicției pentru cazul de identitate al lui Donal Blaney prin Twitter a fost permisă de tribunal.

Ordinul va fi comunicat unui utilizator anonim, care posta pe Twitter folosindu-se de numele politicianului de dreapta/blogger Donal Blaney. Prin acest ordin i se cere anonimului să își dezvăluie identitatea și i se interzice să se mai folosească de numele d-lui Blaney, deoarece acțiunile sale încalcă drepturile de autor ale politicianului. Blaney a declarat pentru BBC News că postările făcute pe Twitter in numele său sunt ”ușor neplăcute”.

Procedura pare să fie legală, Danvers Baillieu, avocat consultant (specializat în tehnologie), declarând că înștiințarea poate fi făcută prin orice metodă plauzibilă, dacă cele tradiționale nu sunt la îndemână.

Donal Blaney crede că este prima oara când Twitter este folosit pentru trimiterea unui ordin judecatoresc. El a fost inspirat de un caz similar, petrecut de curând în Australia, în care Facebook-ul a fost folosit în același scop.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail