18 dec. 2009 | 12:15

Descoperă-ţi alter-ego-ul robotizat

ACTUALITATE
Descoperă-ţi alter-ego-ul robotizat

alter-ego

Cunoaștem cu toții filmele SF în care servitorii din casele oamenilor, vânzătorii din magazine sau agenții de circulație sunt roboți cu chip uman. Cercetătorii din Japonia au transformat în realitate ce odată părea imposibil și lansează o ofertă pe cât de ciudată, pe atât de interesantă, o dublura proprie robotizată.

Compania care va pune la dispoziția doritorilor roboții cu chip uman se numește Kokoro, care deja a răspândit prin întreaga Țară a Soarelui Răsare o linie de roboți recepționiști, denumiți Actroid.

Fiecare robot va fi realizat în așa fel încât să păstreze trăsăturile fizice ale cumpărătorului. Astfel, versiunea mecanică a persoanei va avea figura, corpul, părul, ochii și chiar și genele celui care a comandat „jucăria”. Expresiile feței și mișcările părții de sus a corpului vor fi modelate după cele ale cumpărătorului, iar o înregistrare cu vocea acestuia va constitui baza pentru abilitatea de vorbire a robotului.

Comenzile pentru dublurile robotizate se pot face în oricare dintre magazinele Sogo, Seibu sau Robinson din Japonia, începând din data de 1 ianuarie 2010. Vestea proasta e ca firma Kokoro nu are in plan decât două comenzi. Dacăa se vor înregistra mai mult de două cereri, Kokoro va organiza o tombolă şi vor fi extraşi doi câştigători. Preţul unui robot cu chip uman este de 20,1 milioane de yeni japonezi, adică vreo 223.000 de dolari.

 

Sursa: Gizmag