Ce conţine un Atom?

Ce conţine un Atom?

Intel AtomIntel nu se opreşte din inovaţii nici în perioada în care toată lumea se gândeşte numai la vacanţă şi cadouri. Astfel, compania a anunţat o nouă generaţie a platformei Atom, care oferă capabilităţi de grafică incorporate direct în CPU. Rezultatul permite îmbunătăţirea performanţei şi obţinerea unor design-uri mai mici şi cu eficienţă energetică mai mare pentru o nouă generaţie de netbook-uri şi PC-uri desktop entry level, cu tehnologie Atom. Integratori importanţi s-au angajat să pună la dispoziţia consumatorilor sisteme ce integrează noile procesoare Intel Atom şi noul chipset în următoarele săptămâni.

Cea mai nouă platformă Intel Atom pentru netbook-uri este compusă dintr-un nou procesor Intel Atom, N450, şi un nou Express Chipset Intel NM10 cu consum redus de energie. Pentru PC-urile desktop entry level, platforma este alcătuită fie din procesorul Intel Atom D410, fie din procesorul dual core D510, în combinaţie cu Express Chipset-ul Intel NM10. Procesorul Atom a fost conceput de la bun început pentru dispozitive mici, având un consum energetic redus. Intel Atom rămâne în continuare cel mai mic chip creat de Intel, bazat pe tehnologia cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată.

Intel Atom D510Pachetul de ansamblu, inclusiv chipsetul, tocmai a devenit mai mic datorită integrării de nivel superior şi procesului de fabricaţie pe 45nm, fapt care se traduce prin design-uri de sistem mai mici şi mai compacte, costuri mai scăzute pentru integratori şi un nivel îmbunătăţit de performanţă.

N450 este un procesor Atom cu un singur nucleu cu o memorie cache L2 de 512k şi un TDP de 7 w pentru kit-ul total, incluzând chipset-ul. D410, dedicat PC-urilor desktop entry level, este un procesor Atom cu un singur nucleu cu o memorie cache L2 de 512k şi un TDP de 12 w pentru kit-ul total, incluzând chipset-ul, iar D510 pentru PC-uri desktop entry level este un procesor Atom dual core cu o memorie de 1MB cache L2 şi un TDP de 15 w pentru kit-ul total, incluzând chipset-ul. Noile chip-uri au o frecvenţă de lucru de 1.66GHz. Preţurile şi disponibilităţile vor fi anunţate în ianuarie, atunci când sistemele integratorilor vor fi disponibile.Etichete: