02 iul. 2009 | 19:44

Fotografi din toate țările, pregătiți-vă!

ACTUALITATE
Fotografi din toate țările, pregătiți-vă!

Canon Sole 7D FrontCanon Sole 7D back + ecran ClearView LCD

Pasionații de fotografie au un nou motiv de bucurie acum, când Canon a anunțat un nou aparat SLR, cu nume de cod SOLE. Designul acestei noi camere a fost conceput luând în calcul cerințele fotografilor amatori sau profesioniști, iar in materie de tehnologii incluse, Canon EOS 7D se laudă cu un nou senzor CMOS  APS-C de 18 megapixeli și cu procesorul dual „Digic 4”, capabil să facă față cu brio în orice condiții de iluminare. Aparatul susține o gamă ISO care se extinde până la 12.800, iar în modul rafală, SOLE poate captura imagini în ritmul de 8 cadre pe secundă, fără a fi necesare accesorii adiționale.

Modelul Canon EOS 7D oferă un senzor AF cu 19 puncte de focalizare, permițând fotografilor să obțină cadre precise și să optimizeze setările de compoziție. Acest senzor AF îmbunătățit oferă o gamă extinsă de setări manuale și automate, inclusiv opțiunile Zone și Spot AF folosite pentru a urmări și capta rapid și precis subiectele.  Setările senzorului AF au un grad ridicat de personalizare, permițând o reacție rapidă la schimbările din scenă.  Diferite puncte AF pot fi setate pentru o orientare verticală sau orizontală, astfel încât fotografii pot face în mod automat trecerea de la modul peisaj la cel portret, fără a atinge vreunul din butoane.

Canon EOS 7D incorporează și un nou sistem de măsurare. Sistemul inteligent de măsurare Focus Colour Luminance (iFCL) măsoară focalizarea, culoarea și lumina, de-a lungul a 63 de zone. Completând cele 19 puncte  AF, senzorul dual layer este capabil să adune informații de la fiecare zonă distinctă pentru a obține o expunere mai precisă.

Canon SOLE ofera un vizor inteligent ce aduce fotografilor o acoperire a cadrelor de 100%.  Cu un zoom  de 1.0x – o noutate pentru modelele EOS – fotografii pot vedea o imagine mărită și luminoasă care îi ajută să se identifice mai bine cu subiectul fotografiat.  Un LCD încorporat în vizor permite fotografilor sa aleagă între diferitele caracteristici de suprapunere – precum punctele de AF, zona de focalizare și grila de compoziție, oferind un set de instrumente ce ajută atunci când o poză este încadrată.  SOLE este și primul EOS ce introduce un modul Dual-Axis Electronic Level (în vizor și pe LCD), care indică unghiurile pitch și roll.  Această caracteristică este extrem de utilă atunci când se fotografiază peisaje sau în momentul utilizării camerei împreună cu lentilele Tilt & Shift.

Camera integrează un nou ecran de 3″ Clear View II LCD, conceput să elimine reflexia luminii prin înlăturarea stratului de aer dintre învelișul protector al LCD-ului și cristalul lichid. Acest nou ecran are un unghi de vizualizare de 160 grade și este eficient chiar și în lumină puternică.

Modelul Canon EOS 7D este compatibil cu toate lentilele EF și EF-S precum și cu modulele flash Canon EX.