Monitoarele Full HD din seria V de la BenQ respectă trendul eco

Monitoarele Full HD din seria V de la BenQ respectă trendul eco

Mariajul dintre noile tehnologii și moda eco pare să fie pe placul tuturor producătorilor de gadgeturi și electronice, iar BenQ este în prima linie a acestei revoluții ecologiste. Astăzi, compania a anunțat două noi monitoare, ambele incluzând panel-uri LED. Astfel, BenQ anunță apariția primului monitor wide de 21,5 inci cu iluminare prin LED-uri, respectiv modelul Full HD cu rezoluție de 1080p V2400 Eco și modelul V2200 Eco cu rezoluție Full HD de 1080p.

BenQ V2400ecoTehnologia LED (light-emitting diode) oferă pe lângă paleta mult mai mare de nuanțe și luminozitatea sporită și avantajul unui consum redus de curent electric. Ambele modele sunt proiectate special pentru evitarea pierderilor de lumină, oferind o rată de contrast foarte înaltă, de 5.000.000:1, pentru asigurarea afișării atât a negrului intens, cât și a albului perfect. Aceste beneficii dezvăluie detalii imposibil de sesizat până acum și variații infinite de culori, iar tehnologia BenQ Senseye 3 Human Vision amplifică claritatea și calitatea imaginii chiar și în cele mai întunecate scene.

Panourile cu LED ale Seriei V Eco sunt eficiente din punct de vedere al energiei electrice și nu conțin mercur, consumând cu aproximativ 36% mai puțin curent electric decât monitoarele tradiționale CCFL.

BenQ V2400ecoÎn plus, noile modele sunt mai ușoare (-14,6%) și mai subțiri (-21,2%) decât monitoarele CCFL cu dimensiuni asemănătoare ale ecranelor, permițând o economie a ambalajului (+56%) și o livrare mult mai eficientă. Carcasa monitoarelor BenQ este compusă din plastic reciclabil în proporție de 28%, care corespunde celor mai înalte standarde impuse de EPEAT (program al Green Electronics Council) si PC3R (organizație ce promovează refolosirea, reducerea, și reciclare PC-urilor și a monitoarelor).

Modelele BenQ Eco V2400 și V2200 au primit certificări TCO 5.0, RoHS, EnergySTAR 4.1, EuP Energy, PC3R si EPEAT Gold, urmând să primească certificare EnergySTAR 5.0, în noiembrie 2009.

Monitorul BenQ V2400 Eco LCD LED backlight, 24” Full HD este lansat azi în România în exclusivitate prin PCfun.ro, modelul BenQ V2200 Eco de 21.5” urmând a fi distribuit în România începând cu mijlocul lunii octombrie.

V2400 Full HD Eco are un preț recomandat de 1.199 RON, cu TVA inclus.

Citește și:
Etichete: