Vector Watch, cumpărat de Fitbit: care este viitorul smartwatch-ului gândit de români

ACTUALITATE
Vector Watch, cumpărat de Fitbit: care este viitorul smartwatch-ului gândit de români
10 ian. 2017 | 12:18

Proiectul anglo-român Vector Watch tocmai a fost achiziționat de compania Fitbit, unul dintre numele mari pe piața dispozitivelor purtabile la nivel mondial.

[related]

Vector Watch este o companie fondată de către Andrei Pitiș, iar ceea ce face diferența între ceasurile acestei mici companii și cele ale concurenței este, în primul rând, autonomia. Vector Watch se laudă cu baterii ce au nevoie de o singură încărcare pentru a asigura 30 de zile de funcționare a dispozitivului.

Deși compania Vector Watch nu este de foarte mult timp pe piață, fiind fondată în 2015, se pare că a reușit să găsească rețeta succesului în materie de produse, cu toate că a lansat doar două smartwatch-uri în acest timp, arată start-up.ro.. Cele două creații, însă, au reușit să atragă atenția celui mai mare jucător din sfera dispozitivelor purtabile, Fitbit, care a achiziționat compania anglo-română, așa cum arată și Vector Watch.

Echipa Vector Watch le transmite clienților, printr-o postare pe blog, că nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește device-urile pe care le poartă la încheietură, deoarece experiența de utilizare, dar și cea de suport tehnic, vor rămâne neschimbate. De asemenea, cele două modele de ceasuri deja produse de către companie se vor găsi, în continuare, la vânzare, dar nu vor mai fi adăugate elemente de hardware sau de software pentru Vector Watch.

Dezvoltatorii ce au lucrat pe platforma dedicată pentru a crea diverse elemente, cum ar fi fețe pentru ceas, vor putea să editeze și de acum încolo creațiile pe care le-au lansat în trecut. Cu toate acestea, noii dezvoltatori ce doresc să intre în joc nu vor mai avea posibilitatea de a adăuga elemente noi.

Proiectul acestui smartwatch a început cu o finanțare de 500.000 de euro venită din partea Gecad. Alte cinci milioane de dolari au venit în 2016, pentru o nouă finanțare, de la Gecad Group, dar și de la alți parteneri interesați de proiect, cum ar fi fondul Catalyst Romania, Radu Apostolescu, Bogdan Vlad și Mihai Popescu, arată wall-street.ro.

Fitbit este la a doua achiziție importantă din ultima perioadă. În luna decembrie, vă anunțam că Fitbit a achiziționat Pebble. Pebble este una dintre cele mai important companii din domeniul ceasurilor inteligente. După un succes răsunător cu cea mai profitabilă campanie de finanțare realizată vreodată pe Kickstarter, producătorul a lansat primul ceas cu cerneală electronică. Respectivul aparat a avut numeroși urmași și, în scurt timp, a devenit evident că acest brand are un număr important de fani. Detaliile exacte ale achiziției nu au fost făcute publice, dar se vehiculează o sumă de aproximativ 40 milioane de dolari pentru toate proprietățile intelectuale Pebble.

Detalii privind suma cheltuită de Fitbit pe Vector Watch nu se cunosc deocamdată.