27 iun. 2017 | 17:26

NASA răspunde dezvăluirilor Anonymous despre extratereștri

ACTUALITATE
NASA răspunde dezvăluirilor Anonymous despre extratereștri

În cursul zilei de ieri, grupul de hackeri Anonymous a declarat public că NASA ar urma să anunțe oficial descoperirea vieții extraterestre. Nimeni nu știe dacă acela era sau nu grupul oficial Anonymous, însă anunțul a pus foarte multă lume pe gânduri. Entuziaștii genului SF jubilau deja la vestea aflării veștii.

Așa cum era de așteptat, totul a fost o păcăleală. O informație care părea greu de crezut s-a dovedit a fi falsă. NASA a avut grijă să infirme public orice zvon în legătură cu descoperirea vieții extraterestre. Unul din liderii Agenției Spațiale Americane a spus clar că ”în ciuda unor informații apărute pe Internet, NASA nu are de făcut niciun anunț despre vreo descoperire importantă care să aibă legătură cu viața extraterestră”.

Desigur, adepții teoriei conspirației nu vor crede cuvintele lui Thomas Zurbuchen, lider al Departamentului Științific al NASA. Acesta a mai spus că, deși nimeni nu a descoperit până acum viață extraterestră, sunt persoane care se ocupă zi și noapte de asta, iar omenirea este mai aproape ca niciodată de aflarea răspunsului la una dintre cele mai importante întrebări din istoria sa: ”Suntem sau nu singuri în Univers?”.

Explorarea spațiului avansează cu pași repezi. Din ce în ce mai multe planete locuibile sunt descoperite de către NASA, iar un lucru și mai important este faptul că ele sunt localizate în apropierea sistemului nostru solar. De asemenea, există o autoritate care are ca scop principal descoperirea vieții extraterestre. Se numește SETI și are rolul de a asculta potențiale mesaje transmise în spațiu de către alte specii inteligente.

Răspunsul la supozițiile lansate de Anonymous este extrem de simplu. Mai multe agenții caută încontinuu semne de viață extraterestră prin Univers însă, pur și simplu, acestea nu au găsit nimic încă, relatează publicația online IFLScience.com.