05 feb. 2016 | 12:38

Un șofer își controlează mașina cu ajutorul unui Apple Watch

ENTERTAINMENT
Un șofer își controlează mașina cu ajutorul unui Apple Watch

Într-un videoclip de pe YouTube, posesorul unui vehicul tesla ne arată cum controlează mașina cu ajutorul ceasului.

Mașinile produse de cei de la tesla sunt dotate cu o funcție denumită ”Summon”, care le permite mașinilor să intre și să iasă singure dintr-un spațiu de parcare. În mod normal, această funcție ar fi posibilă doar prin setul de hei furnizat de companie sau prin telefon, însă un șofer inventiv s-a gândit că ar fi mult mai interesant să se folosească de un Apple Watch. După cum scriu și cei de la Mashable, totul este posibil prin intermediul unei aplicații denumite Remote S for Tesla.

[related]

Apliecția ar fi fost creată de către un dezvoltator numit Allen Wong și le permite utilizatorilor să vadă și câteva informații în legătură cu vehiculul lor, cum ar fi timpul necesar pentru reîncărcarea bateriilor, viteza, poziția și temperatura. Pe lângă acestea, cu ajutorul Remote S for Tesla șoferii pot să și deblocheze și să pornească mașinile.

Summon a fost introdusă abia în ultima versiune a aplicației, lansată miercuri. Pentru a o accesa, va trebui să apăsați puternic pe ecranul ceasului atunci când sunteți în aplicație. În acel moment vor fi afișate patru opțiuni, printre care se va număra și Summon. Din câte se pare, puteți folosi funcția chiar și atunci când cheile nu sunt aproape de mașină, deși n mod normal, acestea ar trebui să se afle la cel mult 13 metri distanță de vehicul.