17 sept. 2016 | 10:48

Și țigările electronice explodează, nu doar telefoanele [VIDEO]

ACTUALITATE
Și țigările electronice explodează, nu doar telefoanele [VIDEO]

Mara McInerney, o tânără din New Jersey, se afla în mall-ul Freehold Raceway într-o zi de duminică când poșeta ei de o mie de dolari a început să scoată fum.

Conform NBC New York țigara electronică a lui McInerney era un model roz, făcut de firma KangerTech, și se afla într-o geantă Louis Vuitton în valoare de aproximativ 1900$. În mod neprevăzut, din geantă a început să iasă un fum negru, iar situația nu a fost chiar roz, după ce dispozitivul a explodat și i-a speriat pe toți.

„Terifiant, înfricoșător. S-a auzit de parcă ar fi fost un foc de armă. S-a auzit ca și cum o bombă ar fi explodat” a spus tânăra. Iar faptul că explozia a avut loc exact în ziua în care se sărbătorea a 15 -a aniversare a evenimentelor din 9/11 este o coincidență foarte mare care a sporit frica femeii. „Am crezut că mi-a pus cineva ceva în geantă,” a mai adăugat aceasta.

Din fericire nimeni nu a fost rănit în acest incident în afară de valoroasa geantă, care se pare că are acum mai multe găuri din cauza exploziei. Legat de cauzele incidentului, se pare că de vină ar fi bateria de litium a țigării, pe care McInerney a descris-o drept „carbonizată”.

Totuși, McInerney nu este prima persoană care s-a confruntat cu explozia unei țigări electronice. În februarie, un bărbat din Kentucky se afla într-un magazin și avea țigara electronică în pantaloni când aceasta a explodat; tot în aceeași lună, un alt bărbat, de data asta din Texas, a suferit arsuri după un incident similar.

Autor: Andrei Geornoiu