09 mai 2016 | 11:49

Și-au riscat viața pentru a filma o tornadă uriașă de aproape

VIDEO
Și-au riscat viața pentru a filma o tornadă uriașă de aproape

Unii oameni preferă să ignore avertismentele și își riscă viața pentru a filma tornade de aproape.

Tornadele sunt fenomene extrem de periculoase, care pot cauza distrugeri masive, însă unii oameni preferă să ignore avertismentele și le urmăresc de aproape. De obicei, acești oameni se încadrează în două categorii: cei care sunt experți în domeniu și care urmăresc tornadele din motive științifice și amatori care sunt dispuși să-și riște viața pentru a obține un material video incredibil. Persoanele care au realizat videoclipul de mai sus se încadrează în cea din urmă categorie.

După cum puteți vedea, avem de-a face cu o tornadă de proporții uriașe (o lățime de aproximativ 800 de metri, conform unor publicații din America), iar situația ar fi putut scăpa în orice moment de sub control. Potrivit site-ului Jalopnik, materialul a fost realizat în orașul Wray din statul american Colorado, iar fenomenul ar fi cauzat rănirea a 5 persoane.

În aceeași perioadă în care acest video era realizat, alte tornade fuseseră semnalate în zona aceea. Autorii au înregistrat fiecare etapă a fenomenului, începând cu acea pâlnie care anunță întotdeauna formarea unei tornade. Mai mult decât atât, la un moment dat pot fi văzut alte mașini în apropiere, semn că erau mai multe persoane interesate de filmarea întâmplării. Acum, desigur, trebuie să stabilim un lucru foarte important înainte de a-i cataloga drept ”nebuni” pe cei care urmăresc tornade din apropiere.

După cum am menționat mai sus, ei sunt de două feluri. Amatorii, într-adevăr, nu au aproape nicio contribuție importantă (în afară de unele video-uri senzaționale). Însă cercetătorii sunt extrem de valoroși pentru comunitatea științifică, iar în unele cazuri, cele mai importante informații despre tornade nu pot fi adunate decât de aproape. Cei care analizează tornadele au reușit nu doar să îmbunătățească mecanismele de detectare a tornadelor, ci și să reducă numărul persoanelor rănite sau decedate din cauza acestora.