18 feb. 2016 | 18:57

Orange vrea să-ți transforme casa într-una inteligentă

ACTUALITATE
Orange vrea să-ți transforme casa într-una inteligentă

După o perioadă în care produsul a fost testat de utilizatori, Orange are de astăzi în magazine soluția Smart Home.

Soluția propusă de operatorul de telefonie mobile a fost concepută pentru a permite o instalare ușoară și include un sistem de senzori wireless gestionați printr-o aplicație care de pe telefon, tabletă sau laptop.  Pachetul include doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceștia sunt conectați, o cartelă SIM, notificări nelimitate pe e-mail și SMS și acces la aplicația Orange Smart Home, care permite monitorizarea și controlul casei. Conform informațiilor furnizate de operator, pachetul poate fi achiziționat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

Soluția Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriți, în funcție de nevoile fiecărui client. Pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, ce pot fi achiziționați separat, cum ar fi un senzor pentru ușă/fereastră, sau un senzor de fum. Orange menționează, de asemenea, că dispozitivul central are nevoie de internet de mare viteză, fapt care ne duce cu gândul la una dintre înțelegerile încheiate de curând de companie.

 

Telekom Romania și Orange România au semnat un contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Acesta permite companieisă intre pe piața serviciilor de comunicații fixe și să ofere clienților săi Internet fix de mare viteză, precum și servicii TV îmbunătățite. Orange Smart Home a fost testată de peste 50 de utilizatori timp de două luni, peste 75% fiind mulțumiți și foarte mulțumiți de acesta.

„Credem că viitorul este al produselor conectate care ne ușurează viața și se adaptează nevoilor consumatorilor, iar strategia Orange ia în calcul această tendință”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.