29 ian. 2016 | 06:47

O țigară electronică i-a spulberat dinții după explozie

ACTUALITATE
O țigară electronică i-a spulberat dinții după explozie

Foarte mulți fumători s-au decis să facă tranziția la o țigară electronică, dar se pare că respectivele dispozitive vin la pachet cu riscuri mai mari decât nicotina.

Au trecut deja câteva zeci de ani de când marile companii producătoare de țigări te agresau cu reclame în care înfățișau beneficiile fumatului. Între timp, s-a dovedit fără echivoc faptul că această activitate are efecte nocive pe termen lung. O țigară electronică este descrisă ca fiind o alternativă cu efecte mai puțin periculoase. Mai mult decât atât, unii apelează la astfel de gadgeturi în speranța că vor reuși să renunțe complet la fumat în viitorul apropiat.

Din păcate, există și circumstanțe în care o țigară electronică poate produce victime. Deoarece există pe piață foarte multe tipuri de țigări electronice și multe dintre ele suportă upgrade-uri sub formă de baterii mai puternice sau alte accesorii, întreaga industrie nu este monitorizată foarte bine. Din acest motiv, nu este prima oară când una explodează, arzându-i fața utilizatorului într-o proporție semnificativă și lăsându-l pe acesta fără o mare parte dintre dinții din față.

Evenimentul dezastruos s-a petrecut în orașul Koln din Germania, iar tânărul fumător a rămas cu răni severe după explozie. Partea ciudată este că respectivul, în vârstă de 20 de ani, se afla într-un magazin de țigări electronice când cea pe care o folosea a explodat. Din omunicatul poliției care a investigat accidentul se pare că bărbatul a mers la magazin pentru a achiziționa o nouă baterie și un nou cap evaporator pentru țigara sa electronică. În momentul în care a montat cele două componente noi la țigara sa, a încercat să inhaleze pentru a le testa. Imediat după s-a produs explozia. Salvarea a venit la fața locului într-un timp foarte scurt și bărbatul a fost dus la spital.

În altă ordine de idei, știrile cu țigări electronice care explodează nu sunt foarte dese, dar ar fi bine să aveți în vedere astfel de evenimente pentru că se pot totuși întâmpla.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele