08 sept. 2016 | 11:10

Nexus 6 și 6P au început tranziția la Android 7.0 Nougat

ACTUALITATE
Nexus 6 și 6P au început tranziția la Android 7.0 Nougat

Ca în fiecare an, procesul de propagare al unei noi versiuni de Android este foarte lent, dar Android 7.0 Nougat se pare că a început să ajungă la posesorii de aparate Nexus.

În teorie, posesorii de dispozitive Nexus sunt privilegiați. Fiecare utilizator al unui astfel de telefon construit sub atenta supraveghere a celor de la Google se bucură de actualizări de software înaintea celorlalți amatori de Android. Acest avantaj s-a resimțit încă de la primul dispozitiv Nexus, deși anul acesta lucrurile s-au desfășurat un pic mai încet. LG V20 este primul smartphone, înaintea telefoanelor Nexus, care va ajunge în magazine cu Android 7.0 Nougat. De asemenea, Nougat nu a putut fi instalat de către utilizatorii de Nexus în ziua în care s-a anunțat disponibilitatea versiunii finale a sistemului de operare.

,,Salut. Am început distribuția update-ului OTA pentru Android 7.0, iar Nexus 6P ar trebui să-l primească în următoarele săptămâni.” Se pare totuși că mai există un dram de tradiție în practicile Google, ce vizează distribuția recent lansatului Android 7.0 Nougat. Anunțul îmbucurător a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter al Nexus în urmă cu mai puțin de 24 de ore.

La întrebarea de la un utilizator Twitter dacă această veste se aplică și posesorilor de Nexus 6, răspunsul nu a întârziat să apară. ,,Te salut. Va fi de asemenea disponibil pentru Nexus 6 și veți primi o notificare când ajunge update-ul la voi. Mulțumim pentru răbdare.

Acum, nu mai rămâne decât să așteptăm. Deși, în teorie, tocmai am primit o veste bună, nu există nici o dată precisă la care veți putea pune mâna pe update-ul de firmware. Ar trebui să fie doar o chesiune de câteva săptămâni, dar poate cu ușurință să întârzie până la finele acestui an. Singurul detaliu important pe care îl puteți desprinde de aici este că acesta Android 7.0 Nougat va fi disponibil pentru Nexus 6 și Nexus 6P. Apropo, nu a fost făcută nici o referință la adresa Nexus 5X, un gadget lansat în urmă cu aproximativ un an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele