04 feb. 2016 | 19:17

Google a declarat război tuturor reclamelor înșelătoare

ACTUALITATE
Google a declarat război tuturor reclamelor înșelătoare

Google a declarat că va elimina reclamele false aflate pe site-urile cu securizare scăzută dar cu trafic mare din cauza materialelor distribuite gratuit.

Principalele ținte ale furiei Google sunt butoanele false de ”download” și ”play” care introduc în eroare utilizatorii care vizitează site-urile de torrente și cele de file sharing. Există deja extrem de multe aplicații care blochează reclamele atât pe Chrome cât și pe Firefox, problema este că multe dintre aceste butoane nu sunt reclame cât mai degraba un lanț continuu de pagini care păcălesc utilizatorii promițându-le tot felul de scheme de îmbogățire rapidă sau chiar îi infectează cu tot felul de troieni sau chiar viruși.

Google s-a săturat de genul acesta de publicitate care nu servește nimănui și a deci să le pună capăt definitiv. Conform unui nou anunț venit din partea companiei, numit ”No More Deceptive Download Buttons”, Google anunță că va extinde inițiativa începută acum opt ani numită Safe Browsing așa încât să cuprindă și butoanele de reclamă falsă care atrag milioane de internauți în serii nesfârșite de pagini dăunătoare.

Principalele site-uri care folosesc astfel de reclame cu potențial de virusare sunt paginile de torrente care folosesc un gen de publicitate care imită diferite aplicații cunoscute de către utilizator precum Adobe Flash sau YouTube. Google va marca site-urile în cauza ca fiind sursă de malware cu o fereastră mare și roșie împiedicând utilizatorii să acceseze mai departe site-ul respectiv. Anul trecut Google a sancționat puternic site-uri precum KickassTorrents, Torrentz, ExtraTorent and RARBG pe motiv că foloseau ”programe dăunătoare”. Până când site-urile au desființat reclamele diversioniste, Google afișa o fereastră roșie de fiecare dată când un vizitator dorea să le acceseze.

Până la urmă acest program al gigantului american nu poate fi decât lăudabil. În felul acesta vizitatorii mai slabi de înger vor scăpa mai des cu calculatorul nevirusat.