22 iun. 2016 | 14:57

Facebook a făcut o modificare pe care nu și-o dorea nimeni

ACTUALITATE
Facebook a făcut o modificare pe care nu și-o dorea nimeni

Dacă nu ai aruncat recent o privire atentă la profilul tău de Facebook, poate că ar trebui să o faci acum.

Rețeaua socială a mai făcut o setare care probabil nu bucură pe nimeni. Aceasta e legată de modul în care îți afișează istoricul profesional și educațional, și chiar dacă nu implică faptul că anumite informații private vor deveni publice, s-ar putea să fie puțin inconfortabilă. De exemplu, în redacția noastră, o singură persoană se „bucură” de această actualizare, care îi face secțiunea de Informații personale să arate ca un pomelnic. Adică așa:

Informatii - actualizare Facebook

 

Cei de la Facebook au motivat alegerea spunând că scopul e ca utilizatorii să înțeleagă mai bine cum stă treaba cu setările legate de intimitate și informații publice. Astfel, dacă ai bifat ca toate locurile de muncă pe care le-ai consemnat pe Facebook să fie publice, sunt șanse mari ca și secțiunea ta de Intro să arate astfel.

Ca să fie și mai clar, Intro-ul nu va afișa nicio informație care nu e inclusă în câmpul tău de „Work and Education”. Totuși, e o diferență între afișarea acelor date, care pot fi descoperite după câteva clickuri ale unei persoane (foarte) interesate de toată istoria ta și înșirarea lor imediat sub poza de profil. Câmpul Intro ar trebui să afișeze cele mai relevante informații despre tine pe Facebook. De exemplu, e firesc să îți apară job-ul stabil și eventual și alte ocupații cu care te mândrești în momentul de față, dar un internship din perioada liceului sau facultății s-ar putea să nu fie o informație chiar de interes.

E de apreciat că Facebook ne încurajează, într-un fel sau altul, să fim mai atenți cu ce publicăm despre noi. Totuși, ar fi fost drăguț să primim o notificare legată de aplicarea micii schimbări. Din fericire, poți remedia problema rapid, dacă deselectezi datele pe care nu le vrei neapărat afișate.