28 ian. 2016 | 14:35

Cum va ajunge iPhone 7 să facă poze de o calitate excepțională

ACTUALITATE
Cum va ajunge iPhone 7 să facă poze de o calitate excepțională

Telefoanele Apple sunt deja cunoscute în lumea întreagă pentru fotografiile excelente pe care le fac. Se pare că gigantul din Cupertino dorește să treacă la nivelul următor, oferind viitorului iPhone 7 niște trăsături unice.

Pe scurt, viitorul iPhone 7 va veni cu un set dublu de camere. Conform Mac Rumours, cele două aparate de fotografiat vor îmbunătăți în mod semnificativ calitatea imaginii telefoanelor Apple, ducând-o aproape de calitatea aparatelor foto DSLR.

Se pare că gigantul din Cupertino a preluat tehnologia implementării unor camere duble după ce a cumpărat LinX Imaging pentru 20 de milioane de dolari anul trecut. Fosta companie israeliană construia camere cu multi-aperturi (unele putea merge până la patru lentile). Prin achiziția acestor tehnologii, Apple s-a asigurat că viitorul iPhone 7 va putea face fotografii în stil DSLR fără să fie nevoită să dezvolte camere ce tind să iasă din carcasa telefonului.

Cum va ajunge iPhone 7 să facă poze de o calitate excepțională

În plus, se pare că anumite detalii cunoscute despre camerele construite de cei de la LinX ne pot oferi câteva indicii despre cum viitoarele ale iPhone 7 vor performa. În primul rând, acestea vor beneficia de o reducere considerabilă a zgomotului de imagine, având, de asemenea, un contrast mai scăzut. Din acest motiv, timpul de expunere al celor două camere va fi mai mic în spațiile interioare din cauza senzorului îmbunătățit. Acest detaliu va însemna poze mai clare, fără zgomot de imagine excesiv în încăperi unde lumina este redusă.

Cum va ajunge iPhone 7 să facă poze de o calitate excepțională

În plus, setul dublu de camere poate să efectueze un 3D Depth Mapping cât de cât precis, foarte asemănător cu Intel Real Sense-ul întâlnit pe generațiile noi de laptop-uri, doar că redus la mărimea unui telefon mobil! E foarte posibil ca prin intermediul celor două camere separate, Apple să introducă un nou sistem de securitate pentru iPhone, din nou, foarte asemănător cu cel al Intel, însă din motive legale, nu identic.

Cum va ajunge iPhone 7 să facă poze de o calitate excepțională

Printre beneficiile camerelor LinX, ce vor fi mai mult ca sigur prezente pe camera lui iPhone 7, se numără: o mai bună uniformitate și acuratețe a culorilor, capacități HDR, UHDR, nivele de zgomot extrem de reduse, rezoluție mai mare, timpi de expunere mai mici și mărimi fizice mai mici ale camerelor în interiorul carcasei.