20 aug. 2016 | 12:41

Cum transferi contactele dintr-un cont de Google în altul

ACTUALITATE
Cum transferi contactele dintr-un cont de Google în altul

Dacă ți-ai creat mai multe conturi de Google și ai vrea ca acestea să fie ancorate în aceeași agendă, ar fi bine să știi cum transferi contactele dintr-un cont de Google în altul.

Deși aveți posibilitatea să vă creați 100 de conturi diferite pentru Google, Gmail, YouTube și nu numai, când vine vorba de contacte, Google nu vă oferă o cale facilă de a le transfera dintr-o parte în alta. Acestea trebuie exportate în format CSV, indiferent de numărul lor și importate în alt cont.

Pentru a efectua primul pas, exportul, intrați în contul vostru de Gmail și autentificați-vă cu numele de utilizator și parola aferentă. Faceți un click în colțul din stânga sus pe cuvântul Gmail și alegeți Contacts. În partea stângă faceți click pe More și optați pentru Export. Dintre cele două opțiuni prezentate, alegeți Go to old contacts. Opțional, puteți face click pe acest link pentru a ajunge mai rapid la pagina de care aveți nevoie. Deasupra listei de contacte, faceți click pe pătrățelul din stânga și optați pentru Toate sau Select all. În momentul următor, după cum se poate vedea și în captura de mai sus, în partea dreaptă, accesați meniul Mai multe și alegeți Exportă. Bifați Toată agenda în partea de sus, iar în partea de jos a pop up-ului ce va apărea pe ecran lăsați bifat Format CSV Google. Finalizați procesul cu un click pe Exportă și alegeți o locație de pe hard disk în care să salvați fișierul proaspăt creat.

Pentru a importa aceleași contacte într-un alt cont Google, după încheierea exportului de mai sus, intrați pe Gmail cu noul cont. Faceți click pe cuvântul Gmail în stânga sus și alegeți Contacts. În dreptul meniului More din stânga, faceți click pe Import, alegeți CSV or vCard File și optați pentru Go to old contacts. În noua fereastră, în dreapta sus, din meniul Mai multe, alegeți import și alegeți fișierul creat cu câteva minute mai devreme printr-un click pe Choose File. Inițiați procesul efectiv de importare printr-un click pe Import. Așteptați câteva secunde sau câteva minute până la încheiere procesului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele