31 mai 2016 | 08:47

Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile

TUTORIALE
Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile

Indiferent dacă vrei să vinzi sau să dai telefonul unui prieten, trebuie să știi cum ștergi contactele de pe Android în câțiva pași simpli. În plus voi explica cum poți scăpa de contactele dublate.

Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile00002

La întrebarea cum ștergi contactele de pe Android, există mai multe răspunsuri și vom încerca să le detaliem pe toate. În primul rând, dacă vreți să ștergeți toate contactele aferente contului vostru Google, o puteți face din Gmail, de pe un PC.

Accesați-vă contul de Gmail, dați click în stânga sus pe cuvântul Gmail și alegeți Contacts. În noua fereastră, bifați unul dintre contactele voastre. Imediat, în partea de sus a ecranului va apărea un buton nou ,,1 selected.” Faceți click pe triunghiul din dreptul său și alegeți select all. În partea dreaptă a paginii, faceți click pe coșul de gunoi și confirmați alegerea. În scurt timp, modificarea radicală se va reflecta și în telefonul vostru cu Android și veți rămâne fără contacte.

O altă soluție implică ștergerea contului vostru Google din telefon. Astfel, toate datele aferente contului vor dispărea, inclusiv contactele. Pentru asta, mergeți în Settings la secțiunea Account. Faceți click pe contul vostru Google și alegeți Remove Account. Confirmați alegerea.

Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile00001

Opțional, puteți doar să ștergeți contactele de pe telefon, dar contul vostru Google să rămână în continuare asociat cu aparatul. Pentru asta, accesați din nou contul vostru din Settings – Account și debifați Sync Contacts. Acum, ați rămas cu contactele în smartphone, dar lista nu se va mai sincroniza, pentru a le șterge permanent, mergeți în Settings – Applications – Manage Applications – All. Faceți un tap pe Contacts Storage și apăsație pe Clear data. Acest gest va șterge atât contactele, cât și favoritele sau apelurile recente.

Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile00004

Cum ștergi contactele de pe Android care se repetă

Pentru a elimina dublurile din contacte, există foarte multe aplicații pe Google Play, dar în acest caz am optat pentru Duplicate Contacts.  Foarte ușor de folosit și cu un rating bun în magazinul virtual al Google, această aplicație vă scanează automat agenda la prima pornire pentru a căuta dubluri. Automat sunt bifate cele care se repetă, dar puteți debifa contactele care au fost marcate eronat ca fiind dubluri. Confirmați acțiunea cu Delete Selected.

Cum ștergi contactele de pe Android și elimini dublurile00003

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele