07 nov. 2016 | 09:19

Black Friday 2016: absolut totul despre ”Vinerea Neagră” a reducerilor

Black Friday
Black Friday 2016: absolut totul despre ”Vinerea Neagră” a reducerilor

eMAG Black Friday 2016 începe pe 18 noiembrie. Totuși, Black Friday 2016 nu înseamnă doar reduceri eMAG, ci și oferte de la majoritatea magazinelor din România.

Despre Black Friday 2016, aflați din rândurile de mai jos. Am strâns toate informațiile despre Black Friday la eMAG, dar și la alte magazine. Acest articol va fi actualizat constant și veți găsi mereu cele mai noi informații despre Black Friday 2016. Toate articolele despre Vinerea Neagră sunt strânse aici. Oferta eMAG va fi aici. Oferta Black Friday 2016 Flanco e disponibilă aici.

Când e Black Friday 2016

Pentru a răspunde la întrebarea ”când e Black Friday 2016”, cel mai bine ne uităm un pic la istoria fenomenului. Vinerea Neagră este o sărbătoare care își are originile în SUA. În America, lumea se bucură de reduceri în ziua de după Ziua Recunoștinței, sărbătoare care are loc în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Astfel, Black Friday 2016, sau Vinerea Neagră, cade în ultima zi de vineri a lunii noiembrie.

Astfel, Black Friday 2016 în România ar trebui să aibă loc în data de 25 noiembrie. Vinerea Neagră nu a fost întotdeauna un eveniment fericit. Numele este originar încă din perioada crizei economice din 1869, iar din 1961, în orașul american Philadelphia, a fost folosit pentru a descrie traficul infernal și numărul mare de persoane aflate pe stradă, la cumpărături, după Ziua Recunoștinței.

Termenul a căpătat, după 1975, o altă valoare. Comercianții operau în pierdere între lunile ianuarie și noiembrie și spuneau că veniturile erau ”pe roșu”. Începând din noiembrie, aceștia începeau să scoată profituri substanțiale, adică veniturile ”erau pe negru”. Timp de mulți ani, magazinele își deschideau porțile mai devreme, începând de la ora 6.00, însă din anii 2000, ora de deschidere a ajuns să fie la miezul nopții.

Totuși, Când e Black Friday 2016 în România? Ei bine, eMAG a anunțat că ediția din acest an va avea loc pe data de 18 noiembrie. Pentru anul acesta, cel puțin în cazul eMAG, de Black Friday 2016, ofertele vor acoperi produse din game foarte variate, de la televizoare, telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), frigidere, mașini de spălat, la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru masină, mobilă.

Sfaturi Black Friday 2016

Pentru cei interesați, vă prezentăm și un mic ghid pentru Black Friday 2016. În primul rând, ar fi indicat să știți din timp ce ați vrea să cumpărați la reduceri. E bine să vă faceți o listă cu produsele care vă interesează și, eventual, să le adăugați la favorite, în conturile de pe site-urile care credeți că v-ar putea oferi produsele la cel mai bun preț.

Încercați să nu vă lăsați tentați de toate nimicurile. Chiar dacă multe produse sunt mai ieftine, dacă nu aveți nevoie de ele, nu le cumpărați doar cu gândul că le veți vinde la preț mai mare, pe site-uri de genul OLX sau Okazii. E posibil ca mulți să aibă aceeași mentalitate și să se umple site-urile de acest gen cu același produs.

Totuși, având în vedere că Vinerea Neagră e la o lună înainte de Crăciun, luați în calcul că poate fi o ocazie bună pentru a lua cadouri la preț redus.

Un alt sfat ar fi să evitați produsele vechi sau care au prețuri mici în mod obișnuit. Acestea oricum se vor ieftini considerabil după două sau trei luni, așa că cel mai bine ar fi să profitați la reducerile produsele noi și scumpe. Aici găsiți mai multe sfaturi pentru Black Friday 2016.

Black Friday 2016 eMAG

Pentru anul acesta, cel puțin în cazul eMAG, de Black Friday 2016, ofertele vor acoperi produse din game foarte variate, de la televizoare, telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), frigidere, mașini de spălat, la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru masină, mobilă.

Cel mai mare retailer online susține că „pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de până acum”. ”Anul acesta am depășit 1 milion de produse disponibile pe eMAG, aproape dublu față de anul trecut. Sute de mii de produse din categorii foarte variate vor fi în oferta noastră de Black Friday de anul acesta”, a declarat Tudor Manea, General Manager eMAG România.

Rămâne de văzut ce surprize va aduce Black Friday 2016. Anul trecut, eMAG a vândut, de Vinerea Neagră, lingouri de aur, iar în urmă cu doi ani a vândut autoturisme. Va fi interesat de urmărit ce produs inedit va fi în oferta eMAG de această dată.

Anul trecut, promoțiile au început dimineața, iar eMAG nu anunță niciodată ora la care dă oficial startul ofertelor.

Oferta eMAG va fi aici.

Black Friday 2016 Flanco

UPDATE: Flanco a dat startul la reduceri. Aici găsiți mai multe detalii despre Black Friday 2016 la Flanco.

Black Friday 2016 la Flanco va însemna atât reduceri pe site-ul companiei, cât și în magazinele fizice. Oferta, cel mai probabil, va fi similară cu cea a eMAG, dar nu e imposibil să vedem și o serie de produse în exclusivitate.

În 2015, pe site-ul Flanco, Vinerea Neagră a început la 7.00 dimineața, iar utilizatorii au fost sfătuiți să își facă cont, pentru a profita de oferte. Anul acesta, s-ar putea să vedem același lucru, așa că cei care caută electrocasnice la reducere de Black Friday 2016, vor trebui să aștepte până dimineață.

Oferta Flanco este aici.

Black Friday 2016 Altex

La începutul acestui an, Altex a promis organizarea de evenimente de tip Vinerea Neagră în fiecare anotimp, ”pentru ca potențialii clienți să nu aștepte până în luna noiembrie ca să își achizționeze electronicele și electrocasnicele de care au nevoie”.

Până acum, retailerul s-a ținut de cuvânt, organizând numeroase sesiuni de reduceri. Nu se știe dacă vom vedea un eveniment special pe data de 18 noiembrie, dar retailerul organizează acum o sesiune de reduceri.