23 iul. 2015 | 14:23

Zgarda care te curentează dacă intri pe site-uri nepotrivite

ACTUALITATE
Zgarda care te curentează dacă intri pe site-uri nepotrivite

Timpul trece, nivelul de criptare crește și, totuși, încă există oameni care frecventează site-uri care folosesc protocolul nu tocmai sigur HTTP.

Presiunea de a trece la protocolul standard HTTPS este din ce în ce mai mare asupra celor care publică site-uri, dar Jasper von Loesen s-a gândit la o altă posibilă soluție. Una care nu o să vă placă, pentru că implică schimbarea obiceiurilor utilizatorului prin pedeapsă corporală, potrivit Motherboard.

E în regulă, asta nu înseamnă că va intra cineva în casă pentru a te lovi ori de câte ori accesezi un site nesigur, dar asta nu face ideea dezvoltatorului cu mult mai pașnică. The Web Training Collar este o zgardă de câine modificată pentru a aplica șocuri electrice utilizatorului ori de câte ori acesta dă click pe un site care nu folosește protocol HTTPS. Acest lucru se face prin intermediul unui plugin conectat la un server local, care reprezintă interfața între zgardă, un transmițător RF și un microprocesor Arduino Nano.

Cu fiecare vizită făcută, intensitatea șocului crește treptat, iar van Loenen speră să creeze un efect pavlovian, care să rezulte în evitarea site-ului de către utilizator. Vestea bună e că e doar un proiect artistic, am putea spune. Totuși, nu strică să fim mai atenți la criptarea datelor și la securitatea site-urilor pe care le frecventăm, iar cei care le publică ar putea fi mai atenți la astfel de detalii, de altfel vitale.