26 sept. 2015 | 11:00

Vector Watch, smartwatch-ul românesc, poate fi cumpărat acum

ACTUALITATE
Vector Watch, smartwatch-ul românesc, poate fi cumpărat acum


Vector Watch, primul smarwatch care are în spate o echipă de români, poate fi cumpărat oficial şi este compatibil cu iOS, Android şi Windows Phone.

UPDATE: Ceasul va fi lansat în România pe 14 octombrie. Potrivit unui reprezentant al companiei, prețurile de pe website nu vor coincide cu cele din magazinele din România.

Dacă veţi intra pe website-ul Vector Watch pentru a vă arunca la o comandă, veţi observa că producătorul are sediul în Regatul Unit. Cu toate acestea, românii sunt cei care au pus bazele noului brand. Compania Vector este fondată de către trei români, Dan Tudose, Andrei Pitiş şi Irina Alexandru, și a atras sprijinul financiar al antreprenorului Radu Georgescu, fiind condusă de către Joe Santana, fost director în cadrul Timex Group.

Trecând însă peste originea autohtonă a acestui proiect inovativ, importante sunt alte detalii când vine vorba de un ceas inteligent. Din fericire, Vector Watch s-ar putea să bifeze multe pretenţii ale utilizatorilor şi va integra suficient de multe particularităţi noi încât să se diferenţieze în piaţă. În primul rând, se numără printre puţinele smartwatch-uri capabile să funcţioneze atât în tandem cu iPhone-uri sau smartphone-uri cu Android, cât şi terminale cu Windows Phone. În al doilea rând, Vector Watch vă scapă de cel mai mare stres când vine vorba de utilizarea unui gadget. Spre deosebire de Apple Watch cu o autonomie de o zi sau Pebble cu o autonomie de aproximativ 7 zile, creaţia celor de la Vector vine cu o autonomie de o lună. Aproximativ 30 de zile sunt promise de producător, iar primele review-uri au confirmat respectiva valoare.

Foarte multe detalii despre acest ceas de origine românească puteţi vedea în emisiunea Playtech din luna aprilie a acestui an, integrată mai sus. Partea drăguţă este că, pe lângă promisiunea că smartwatch-ul va începe să fie comercializat începând cu luna septembrie a acestui an, producătorii chiar s-au ţinut de cuvânt.

Pe lângă o autonomie impresionantă şi un design de ceas clasic, merită să aveţi în vedere că Vector Watch este disponibil în 12 variante care implică mai multe culori şi materiale pentru ceasul efectiv şi brăţara inclusă. Toate modelele sunt împărţiţe în categorii precum Contemporary, Classic şi Performance. Dacă nu vă încântă varianta rotundă, îl puteţi achiziţiona şi într-o versiune dreptunghiulară. la interior, dotările sunt identice. Vă monitorizează activităţile fizice, inclusiv caloriile din mâncare şi vă afişează notificări desprinse din aplicaţiile alese de voi. Ştie şi să vibreze, iar preţul pentru o bucată începe de la aproximativ 219 lire şi ajunge până la 349 lire. Pentru a-l comanda este suficient să apelaţi la website-ul companiei.

smartwatch romanesc vector-watch

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele