20 iul. 2015 | 16:49

Top 10 descoperiri ciudate în 10 ani de Google Earth

FEATURE
Top 10 descoperiri ciudate în 10 ani de Google Earth

Google Earth are deja peste un deceniu de „activitate”. A fost programul prin care mulți au „călătorit” în alte țări și au cercetat locuri la care doar visau. Totuși, pe lângă utilitatea aceasta directă, prin Google Earth au fost făcute și descoperiri surprinzătoare, ciudate și, uneori, incredibile.

În 2015, Google Earth a împlinit un deceniu de existență și la finalul lunii iunie compania ne informa cu privire la cât de mult a fost folosit programul și cât de mult i-a ajutat pe oameni. Până la acest moment, Google Earth a fost descărcat de peste două miliarde de persoane din aproape toate țările și este disponibil atât pentru PC-uri, cât și pentru dispozitivele mobile.

Unele dintre funcționalitățile care au debutat pe Google Earth au fost mai apoi aduse și în Google Maps. Spre exemplu, Street View este inspirată de Google Earth și acum poate fi folosită să-ți găsești drumul pe cele mai necunoscute străzi din cele mai multe orașe ale lumii. De asemenea, Google s-a remarcat în peste 10 ani drept o companie dispusă să investească bani și ingineri ca să devină un lider mondial în cartografiere.

ABC a publicat o galerie foto cu imagini interesante și ciudate surprinse prin Google Earth, după cum informează Agerpres. Cu ajutorul acestui program poți să zbori peste planetă și să vezi foarte multe lucruri interesante, de la labirinturi complicate create în lanuri de grâu la prezentarea geometriei simple din cel mai mare cimitir de avioane. De asemenea, dacă ești interesat de așa ceva, poți găsi tot felul de oameni surprinși în ipostaze cât mai nepotrivite sau amuzante.

Descoperiri ciudate în peste 10 ani de Google Earth

Google Earth a servit la descoperirea unui lagăr de deținuți în Coreea de Nord. Activiști ai drepturilor omului și bloggeri au utilizat programul Google, care cu siguranță n-a fost gândit fix pentru așa ceva, și l-au aplicat pe hărțile țării. Drept rezultat, s-a descoperit un sistem de zeci de lagăre de deținuți pe teritoriul nord-coreean. Nu mai puțin de 250.000 de deținuți politici și familiile lor lucrează pentru rații de mâncare în lagăre de munte, potrivit estimărilor unor grupuri internaționale pentru drepturile omului.

Mii de zăcăminte arheologice noi au fost găzite prin sistemul de imagini 3D Google Earth, care poate servi ca instrument de sprijin pentru cei care lucrează în arheologie. În 2011, arheologul australian David Kennedy a spus că a folosit Google Earth pentru a localiza 2.000 de noi zăcăminte. Pentru aceasta, a observat amănunțit hărțile zonelor prin acest sofware satelitar și a solicitat ulterior ajutorul unor colegi ca să se asigure de descoperire.

Prin Google Earth a fost observată „Steaua lui David” pe un aeroport din Iran. Aceasta a fost descoperită în 2010 pe acoperișul unei clădiri a aeroportului din Teheran, iar această stea este simbol al iudaismului. Funcționarii care lucrau acolo au cerut ca simbolul să fie retras. Clădirea fusese construită de ingineri israelieni, dar nimeni nu părea să știe de existența acesteia pe acoperiș.

Cele mai ciudate si interesante descoperiri facute prin Google Earth - Steaua lui David

Un desen ciudat din Deșertul Gobi a fost suficient pentru mulți ca teoria conspirației să funcționeze. În 2011, s-au descoperit forme geometrice stranii în Deșertul Gobi, în China. Erau niște desene mari, despre care nimeni nu știa cum apăruseră. În anul următor, s-a stabilit că era vorba despre o mare linie de 8 kilometri, formată din pătrate uriașe, în vestul țării. Aceasta a dat startul teoriilor privind existența unor ființe extraterestre, deși experții italieni au spus că ar fi putut fi vorba despre prospecțiunile făcute de autoritățile chineze în zonă, unde s-ar putea afla peste un milion de tone de nichel.

Tot legat de China, un fragment din Marele Zid Chinezesc a fost descoperit dincolo de frontieră. Acesta are o lungime de o sută de kilometri și ajunge dincolo de frontierele țării. La acea vreme era vorba despre o porțiune pierdută a acestei impresionante fortificații. Partea descoperită de britanicul William Lindesay și echipa sa apărea pentru ultima dată într-un atlas din secolul al XII-lea, alături de bătăliile lui Ginghis Han.

Un monument mai vechi decât piramidele a fost descoperit în 2014. O echipă de arheologi a localizat în Israel un monument din piatră, în formă de semilună, a cărui construcție ar data de mai bine de 5.000 de ani. Construcția se află la circa 13 kilometri nord-vest de Marea Galileei și are dimensiuni considerabile, cu o lungime de circa 150 de metri și un volum de 14.000 de metri cubi. Resturile de ceramică găsite în săpăturile din apropiere sunt datate între anii 3050 și 2650 î.Hr., fapt pentru care monumentul ar putea avea o vechime mai mare decât piramidele din Egipt sau decât ansamblul Stonehenge.

Din seria „de dragul trollingului”, oamenii au apărut în tot felul de ipostaze pe Google Earth, de la nud la cei echipați cu diverse măști. „Capul de cal” este celebru pe Internet și mai nou este și pe Earth. Acesta a fost surprins în Marea Britanie.

Cele mai ciudate si interesante descoperiri facute prin Google Earth - Omul cu cap de cal care a trollat putin prin Earth

Cel mai mare cimitir de avioane este imprsionant în ceea ce privește geometria și simplitatea tiparului în care sunt așezate. Acesta e localizat în orașul Tucson, din Arizona, SUA. Imaginea, care pare scoasă dintr-un film, arată configurația și poziția fiecărui avion, ceea ce a atras foarte mult atenția datorită spectaculozității.

Alături de oameni, prin Google Earth mai poți vedea clădiri în formă de svastică, OZN-uri, labirinturi și logo-urile diverselor companii trasate direct pe pământ, în lanuri de grâu, în iarbă sau prin tăierea copacilor într-o anumită formă.

Lacul de sânge din Irak aduce aminte de urgiile din Biblie, dar din fericire situația e mai puțin gravă decât ne informează cartea creștinismului. Imaginea a apărut în 2007 și sângele se pare că provenea de la abatoare. Fără să le pese de igienă sau de poluare, angajații deversau sângele în lac.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele