31 dec. 2015 | 16:06

Noul film al lui Tarantino este atât de bun încât pirații și-au cerut scuze că l-au furat

ENTERTAINMENT
Noul film al lui Tarantino este atât de bun încât pirații și-au cerut scuze că l-au furat

Este imposibil să nu fi aflat că o serie de filme cu potențial de Oscar care nu au ajuns încă pe marile ecrane au fost piratate și puse pe Internet. Ei bine, echipa responsabilă pentru existența acestor producții pe torrente își cere scuze că printre titlurile urcate s-a numărat și Hateful Eight, cea mai nouă lucrare semnată de Quentin Tarantino

Într-un mesaj publicat pe Reddit, găsit inițial într-un fișier .nfo atașat oricărui torrent, grupul de pirați Hive le cere susținătorilor filmului să urmărească toate producțiile și la cinematograf. Cu toate că ”nu intenționau să facă rău nimănui” prin lansarea noului western al lui Tarantino, pirații spun că ceva bun ar putea ieși din toată situația, deoarece versiunile la calitate mai mică ale filmelor pot stârni interes printre fani, rezultând într-un număr mai mare de oameni la cinema.

În mesaj, cei de la The Hive mai spun că nu au spart niciun server pentru a pune mâna pe toate filmele lansate  pe torrente ci, în schimb, ele ar proveni de la ”un tip de pe stradă”.. Potrivit The Hollywood Reporter, FBI ar fi găsit sursa leak-urilor în persoana lui Andrew Kosove, CEO al Alcon Entertainment, care a primit un DVD cu filmul lui Tarantino. Totuși, el susține că nu ar fi văzut vreodată acel CD.

Autorul mesajului face și o mică cronică, spunând că The Hateful Eight este un ”western excelent, palpitant și distractiv care combină o regie excelentă cu o distribuție fantastică, un scenariu superb, cadre frumoase și un punctaj memorabil”.

The Hive a anunțat inițial că va lansa 40 de noi titluri de la Hollywood, un leak fără precedent, dar acum pirații spun că se vor opri înainte să ajungă la 40. ”Credem că am făcut destule deja”, se mai arată în mesaj.