04 mai 2015 | 11:00

Microsoft elimină din Windows 10 o aplicație de care ai și uitat că există

ACTUALITATE
Microsoft elimină din Windows 10 o aplicație de care ai și uitat că există

Nu vom şti totul despre decât după lansarea oficială, dar cei de la Microsoft ne oferă din ce în ce mai multe detalii despre noul SO.

Viitorul a rămas incert deja de câţiva ani. Microsoft a încetat să mai dezvolte suita în 2009, iar accesarea ei în Windows 8 nu era posibilă decât prin intermediul unei achiziţii suplimentare. Dacă vă aflaţi prin cei care erau curioşi de destinul Windows Media Center odată cu lansarea Windows 10, cei de la Microsoft au decis să lămurească situaţia.

Prin intermediul unui interviu de acum câteva zile acordat celor de la Zdnet, oficialii Microsoft au confirmat că Windows Media Center nu va mai fi inclus în Windows 10 sub nici o formă. Se poate considera că ultima iteraţie de WMC a fost încorporată în Windows 8 prin intermediul unui update ulterior, iar dacă vă încântă enorm, ar fi bine să amânaţi upgrade-ul la noul sistem de operare.

Ca o scurtă lecţie de istorie, Windows Media Center a fost lansat pentru prima oară în 2001, sub forma unei ediţii speciale de Windows XP. Acesta consta într-o interfaţă similară cu cea de mai sus, pe întregul ecran, perfectă pentru de redat conţinut multimedia. În tandem cu un TV Tuner, era unealta ideală pentru a vă uita la televizor folosindu-vă PC-ul şi o telecomandă compatibilă. Windows Media Center a dat startul trendului de PC-uri în sufragerie, ce mai târziu urma să se manifeste prin HTPC-uri sau Home Theater PC.

Între timp, au fost create soluţii opensource foarte atrăgătoare pentru cei care vor să aibă un PC conectat la TV. XBMC este doar una dintre ele.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele