21 iul. 2015 | 06:31

Indiferent de Windows-ul folosit, faceţi acest update

ACTUALITATE
Indiferent de Windows-ul folosit, faceţi acest update

Microsoft tocmai a lansat un update de securitate foarte important pentru toate versiunile de Windows care sunt încă suportate de gigant.

Deşi cei de la Microsoft au un program foarte bine stabilit pentru lansarea de noi actualizări pentru sistemele de operare ale companiei, în cazuri extraordinare, fac şi excepţii. O astfel de excepţie s-a petrecut zilele trecute. Din acest motiv, ar fi bine să vă grăbiţi să vă actualizaţi sistemul de operare dacă nu vreţi să fiţi expuşi la o vulnerabilitate ce permite unui atacator să vă controleze sistemul de la distanţă.

Singurul gest pe care trebuie să-l faceţi pentru a pune în pericol securitate datelor voastre private este să deschideţi un document sau o pagină web ce foloseşte fonturi din familia OpenType. Gravitatea acestei probleme este foarte mare deoarece orice sistem de operare creat vreodată de Microsoft, inclusiv Windows 10 Technical Preview, este vulnerabil. Ca urmare, nu contează dacă rulaţi Windows Vista, Windows 7 sau vreo versiune de Windows 8, sunteţi în pericol.

Iniţial s-a crezut că vulnerabilitatea acoperită de acest update lansat de Microsoft nu a fost exploată la scară largă. Pe blogul TrendMicro s-a confirmat însă că problema fusese deja făcută publică de grupul Hacking Team. Puşi în faţa faptului împlinit de cei de la Engadget, oficialii Microsoft au confirmat că acest update vine sub forma unui răspuns pentru respectiva vulnerabilitate, deşi ei ,,nu au informaţii despre nici un atac activ” la ora actuală. În altă ordine de idei, adevărul este undeva la mijloc. Cel mai important este să vă faceţi update la Windows.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele