08 mai 2015 | 06:57

În cel mai recent test, Facebook vă permite să vă personalizaţi news feed-ul

ACTUALITATE
În cel mai recent test, Facebook vă permite să vă personalizaţi news feed-ul

Nici o funcţie nouă nu este introdusă în permanent fără o perioadă de testare în care este agregat feedback-ul unui grup restrâns de utilizatori.

Fără echivoc, Facebook este cea mai mare reţea socială de pe mapamond. Din acest motiv, dacă ceva merge prost, numărul celor frustraţi poate depăşi un miliard de persoane. Pentru a evita situaţiile neplăcute, oficialii companiei americane şi fac experimente sociale pe grupuri restrânse de utilizatori.

Cel mai recent test al celor de la Facebook implică o flexibilitate sporită în ceea ce priveşte News Feed-ul. Deoarece fluxul de informaţii la care sunteţi expuşi când vă accesaţi pagina de Facebook e o componentă vitală a experienţei sociale, aceasta este şi zona care are parte deseori de modificări mai mici sau mai mari. După ce în urmă cu câteva săptămâni anunţam că veţi vedea mai rar postări de la pagini publice cu Like sau de la persoane cu care nu interacţionaţi foarte mult, Zuckerberg vă mai pregăteşte un val de modificări.

Implementată momentan într-un grup limitat de utilizatori, o nouă funcţie vă oferă libertate deplină în ceea ce priveşte persoanele de la care veţi vedea actualizări de activităţi pe Facebook. Astfel, nu doar că nu veţi mai vedea dacă cineva a dat like sau a comentat la postarea cuiva, ci veţi putea alege cine sunt prietenii voştri pe care vă doriţi cu adevărat ,,să-i urmăriţi”.

Experimentul momentan este implementat doar pe mobile şi nu se ştie care va fi destinul său pe termen lung. Important este că, dacă pe telefon va fi afişat mesajul ,,See more of what you love”, din doar câteva clickuri, aveţi posibilitatea să ignoraţi aproape complet algoritmul automat prin care vă e calculat News Feed-ul.

facebook-overrideboth

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele