25 iun. 2015 | 19:00

Flir One, gadgetul care transformă telefoanele în unele demne de James Bond

ACTUALITATE
Flir One, gadgetul care transformă telefoanele în unele demne de James Bond

Piața de accesorii pentru smartphone-uri a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii, ani, și nu ne referim la căști sau la huse, ci la acele accesorii care își merită statutul de gadget. Flir One este un astfel produs și poate oferi posesorilor de smartphone-uri ”puterile” soldaților din forțele speciale.

Gadgeturile pentru telefoane vin în diverse forme și mărimi și au utilități variate. Există accesorii capabile să îți spună care este nivelul de alcool din sânge, gadgeturi care emană diverse mirosuri și gadgeturi care îmbunătățesc, într-un fel sau altul, camera foto de pe telefoanele cărora li se atașează.

[related]

Flir One face parte din ultima categorie, dar spre deosebire de alte accesorii pentru cameră, nu oferă nici efecte de culoare, nici zoom și nici unghiuri mai înguste sau mai largi. Flir One transformă telefoanele obișnuite în unele capabile să ”citească” căldură obiectelor aflate în fața camerei.

Dacă nu intuiți care ar fi utilitatea, trebuie să știți că un astfel de gadget vă poate permite să vedeți prin întuneric, prin ceață sau fum. Practic, telefonul se transformă într-o pereche de ochelari cu vedere de noapte.

Se atașează în portul lightning al iPhone 6 și 6 Plus (o versiune de Android va fi lansată foarte curând) și are o precizie foarte mare, fiind capabil să detecteze variațiile de temperatură de până la o zecime de grad. Pe lângă faptul că vă poate oferi un avantaj pe terenul lasertag sau paintabll, gadgetul poate fi de folos în casă, având în vedere că vă poate ajuta să detectați pierderile de căldură sau de apă.

flir1.5

Flir One nu se folosește de camera telefonului, ci de două camere proprii – una obișnuită și una termică – iar rezoluția finală este de 640×480 pixeli. Clar nu este un dispozitiv cu care să faci fotografii de wallpapere, dar își face treaba mai mult decât decent, dacă este să ne luăm după review-urile apărute deja pe site-urile din străinătate.

Gadgetul funcționează pe baza unei baterii dedicate, așa că nu va afecta autonomia smartphone-ului, și are o aplicație dedicată care dispune de mai multe moduri, printre care time lapse, video și declanșare automată în cazul atingerii unui prag termic.

Mai trebuie menționat că acest gadget este la a doua versiune, prima fiind disponibilă doar pentru iPhone 5 și iPhone 5S. Flir One costă 250 de dolari.

flir1.4