22 iul. 2015 | 10:00

De acum, Microsoft Office comunică direct cu Google Drive

ACTUALITATE
De acum, Microsoft Office comunică direct cu Google Drive

Printr-un nou plugin de Google Drive, aplicaţiile Microsoft Office pot deschide şi salva fişiere în cloud-ul Google.

Indiferent cât de reticenţi sunteţi la nou, a devenit aproape imposibil să nu folosiţi, intenţionat sau nu, un serviciu de stocare în cloud. Acestea sunt omniprezente şi din ce în ce mai accesibile. Dacă aveţi un iPhone, inevitabil aveţi un cont de iCloud, iar dacă sunteţi fan Android, Google Drive este platforma voastră preferată pentru backup-uri şi salvat documente.

Google oferă de mult timp aplicaţiile necesare pentru editarea de documente Office, dar acum a dus acest concept la un alt nivel. Printr-un nou plugin inclus în cea mai recentă versiune de Google Drive, aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint pot accesa fişiere din Drive. Merită reţinut că traficul de date nu se petrece într-un singur sens. În orice moment vă puteţi şi salva documentele în cloud-ul Google. Acest anunţ este foarte important, deoarece în trecut aplicaţiile Microsoft Office nu comunicau decât cu Microsoft OneDrive. Astfel, dacă nu sunteţi încântaţi de oferta de stocare în cloud a gigantului din Microsoft, puteţi merge oricând la concurenţă.

Momentan, noul plugin anunţat de Google nu funcţionează decât pe Office pentru Windows şi nu a fost făcută nici o promisiune legată de portarea sa pe Mac. Pentru mai multe detalii despre acest anunţ, cei de la Google au detaliat efortul investit în proiect printr-o postare pe blogul oficial Google Drive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele