26 aug. 2015 | 14:50

Cele mai bune servicii pentru transfer de date

FEATURE
Cele mai bune servicii pentru transfer de date

Creșterea numărului de persoane cu acces la internet a adus, la rândul său, și o creștere a necesității de servicii de calitate pentru transferul de date.

[related]

În ultimii ani, documentele și fișierele transferate cu ajutorul unor au devenit atât de complexe, încât serviciile gratuite ale acestora sunt de multe ori insuficiente pentru unii utilizatori. Tocmai de aceea este cu atât mai important să vă alegeți cu grijă site-ul la care apelați pentru astfel de procese, deoarece prețurile și beneficiile oferite variază de la o situație la alta. În timp ce un site vă permite să trimiteți documente de până la 5GB pentru o anumită sumă, altul ar putea stabili această limită la 10GB.

De asemenea, sunt numeroase situațiile în care un utilizatori nu dorește să introducă alte date personale în afara unei adrese de email, motiv pentru care în lista de mai jos am inclus doar site-urile care vă permit să transferați documente fără a necesita înregistrare.

Cele mai bune servicii pentru transfer de date

WeTransfer este cu siguranță unul dintre cele mai utilizate servicii de acest fel, nefiind necesar ca un utilizator să se înregistreze pentru a trimite un fișier de până la 2GB oricărei persoane cunoscute. Astfel, nu trebuie decât să selectați fișierele pe care doriți să le trimiteți și să introduceți propria adresă de mail și pe cea a destinatarului. În cazul în care vreți acest lucru, puteți chiar transmite și un mesaj alături de documente.

De asemenea, pentru 120 de dolari pe an, veți putea trimite documente cu dimensiuni de maximum 5GB și veți beneficia de alți 50GB pentru stocarea de date. Mai mult decât atât, transferurile vor putea fi protejate foarte ușor cu ajutorul unei parole. Toate acestea pot fi accesate prin serviciul WeTranfer Plus, prezentat pentru moment în partea din dreapta a site-ului.

WeTransfer

Mega.nz este creația lui Kim Dotcom și a apărut la aproximativ un an de la arestarea acestuia. În doar o oră, 100.000 de oameni și-au făcut cont atunci. „Nu am mai văzut nimic asemănător până acum. Am făcut un pic de PR şi am primit un pic de atenţie, dar nu mă aşteptam la succesul acesta“, a spus Dotcom.

Încă din start, site-ul a oferit 50GB spațiu de stocare, iar în timp a lansat aplicații pentru Android, iOS și Windows Phone. Au fost și cazuri în care site-ul a fost acuzat de piraterie, dar era printr-un alt site care nu ținea de Dotcom. La fel ca Megaupload, Dotcom oferă doar spațiul, ce pui este responsabilitatea ta. Pe aprcursl a lăudat serviciul pentru criptare, declarându-se și un dușman al spionajului american realizat prin NSA.

[readmore]

În cazul în care vreți să faceți upgrade-ul la unul dintre conturile plătite, puteți alege dintre patru opțiuni diferite, cu sume cuprinse între 5 euro pe lună și 30 de euro pe lună. În cadrul unei conferințe recente, însă, Dotcom a menționat că Mega s-ar afla în prezent sub controlul autorităților. ”Din cauza acestui lucru și a altor probleme confidențiale, nu mai am încrederea în Mega. Nu cred că datele voastre sunt în siguranță pe Mega”, a declarat germanul.

Mega

MailBigFile este un site din Marea Britanie care vă oferă, la fel ca majoritatea celorlalte servicii, posibilitatea de a transfera documente cu dimensiuni de maximum 2GB, pentru conturile gratuite, și 4GB, pentru conturile plătite (prețul pentru acestea din urmă fiind de 2 lire pe lună). Printre altele, conturile premium au acces la viteze mai mari și la serviciul de stocare de date al site-ului.

MailBigFile

File Dropper este unul dintre cele mai simple servicii pe care le poți folosi în prezent și îți dă posibilitatea de a transfera fișiere de până la 5GB. Ca orice alt site simplu, care nu cere foarte multe date din partea utilizatorilor, File Dropper nu oferă viteze foarte mari, astfel că dacă aveți de gând să transferați un fișier de 5GB, va trebui să vă pregătiți pentru o perioadă relativ mare de așteptate.

File Dropper